Жена разкри, че била "групово изнасилена" в метавселената на Facebook,

...
Жена разкри, че била "групово изнасилена" в метавселената на Facebook,
Коментари Харесай

Втори случай на изнасилване в метавселената на Зукърбърг

Жена разкри, че била "групово изнасилена " в метавселената на Faceboo k , единствено 60 секунди откакто влезнала във виртуалния свят.

"Бях вербално и полово унизена от 3-4 мъжки аватара, с мъжки гласове. Те правиха смущаващи придвижвания по отношение на моя аватар, правейки скрийншоти на дейностите си ", споделя Нина Джейн Пател, 43-годишна майка от Лондон.

"Когато се пробвах да се махна, те споделиха "Не се преструвай, че не ти харесва ". Беше кошмарно ", приключва травмираната британка, съобщи Дир.бг.

През декември тестер на метавселената на Зукърбърг разгласи, че е бил изнасилен - група аватари са опипвали мястото, на което е трябвало да се намират слабините на виртуалния му воин.

В отговор Вивек Шарма, вицепрезидент на VR света на Meta, съобщи пред The Verge, че случаят е "абсолютно презрян ", само че бета тестерът не е употребявал функционалност за сигурност, която има за цел да блокира нежеланите взаимоотношения с околния свят.

Според осведомени аватарите в метавселената на Зукърбърг съзнателно са направени без крайници, с цел да нямат слабини и задни елементи. Meta се ангажира и с отговорността да направи виртуалния си свят изцяло безвреден. Предвидена е алтернатива за изпращането на отчети против "виртуалните насилници ". Предвижда се и усилване на модерацията.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР