Жена предлага едно и също жилище на различни хора, като

...
Жена предлага едно и също жилище на различни хора, като
Коментари Харесай

Фалшива хазяйка излъга десетки, взима капаро за несъществуващ апартамент и изчезва

Жена предлага едно и също жилище на разнообразни хора, като от всички взема капаро, а до оглед не се стига и парите в никакъв случай не се връщат. Измамите правила в известни групи във Facebook, в които се търсят и оферират жилища чартърен без брокери..

Схемата е една и съща. Когато нов консуматор пусне публикация, с него се свързва жена, предлагаща доста ниска оферта за хубаво жилище в претенции регион. Един от излъганите е Радостин.

" Пратих и капаро със съответната сума и на идващия ден въпросната госпожа така и не се появи. Прати ми SMS, че била доста зле ", сподели пострадалият Радостин Тодоров.

Недвижимата благосъстоятелност, предлагана от Гергана, се оказва движима. Един и същ апартамент е обявяван в разнообразни квартали, съгласно търсенето на наемателите.

Екип на Нова тв ревизира един от адресите, на който  наемодателката твърди, че се намира апартаментът. Оказа се трафопост.

" Масово сега се случват такива неща в обществените мрежи. Хора качват хубави фотоси на нереално ниски цени ", съобщи консултантът на недвижими парцели Натали Кирилова.

Николета също попада в схемата. Тя превежда 150 лева на наемодателката. До оглед още веднъж не се стига, капарото също не е върнато.

" Пуснах пост във Facebook групите. Останах сюрпризирана, тъй като най-малко 10 индивида се свързаха с мен, които също са изгърмели като мен ", добави пострадалата Николета Аврамова. 

Това не е първата машинация на Гергана. През 2015 г. на същия принцип е предложила и студентски общежития против възнаграждение. Нашият екип не съумя да я открие за коментар.

За машинация законът планува отнемане от независимост от 1 до 6 години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР