Жена почина в болница, не успяла да доплати за лечението

...
Жена почина в болница, не успяла да доплати за лечението
Коментари Харесай

Проверяват случая с починалата в болница пациенткa

Жена умря в болница, не съумяла да доплати за лекуването си

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще направи инспекция по случая с умряла в столична болница пациентка, която съгласно неправителствени и пациентски организации не е могла да си заплати лекуването си.

Ако се откри, че от пациентката са желани пари, ще бъдат подхванати ограничения, осведоми зам. здравният министър Жени Начева.

Преди ден ръководителят на Центъра за отбрана на правата в опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров осведоми Дарик за умряла жена, която се нуждаела от неоперативно слагане на сърдечна клапа, на стойност над 15 000 лв..

По думите на Кацаров съгласно новите цени на медицинските произведения Здравната каса заплаща за въпросната клапа едвам 2600 лв. и разликата е непостижима за множеството пациенти.

От болничното заведение обаче обяснили, че дамата е умряла поради тежкото си здравословно положение, акцентира през днешния ден зам.-министър Начева. Тя добави, че понижението на цените на медицинските произведения не би трябвало да е за сметка на пациента, а за сметка на компаниите, които ги доставят.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР