Жена отправи призив към перничани - да помогнат на жена

...
Жена отправи призив към перничани - да помогнат на жена
Коментари Харесай

Перничанка разплака мрежата: Помогнете на тази баба, бутаща инвалидна количка

Жена насочи апел към перничани - да оказват помощ на жена в потребност.

Страхотно е, когато позитивните вести и истории доминират, няма по какъв начин обаче да подминем с лека ръка орисите на хора, изпаднали в потребност от помощ и поддръжка. Такава е и тази история от град Перник.

Доника Милчева се обърна към съгражданите си с апел. Жената умолява хората, живеещи в квартал " Мошино " и квартал " Изток ", когато видят баба, бутаща празна инвалидна количка - да спрат и да й дадат малко пари или храна.

Възрастната жена всеки ден обикаляла кварталите и в инвалидната количка събирала всичко, от което може да изкара дребни парични средства.

" Всеки път я запитвам къде живее, с цел да й оказвам помощ по-често, само че тя се срами да ми каже, дори с голямо терзание приема пари, само че аз все си изобретявам, че имам мотив да почерпя ", написа Милчева в мрежата.

Перничанката споделя още, че е видяла по какъв начин старата жена яде развалена храна от контейнера и колкото да си сдържала сълзите пред нея.

" Бабата има крещяща потребност от храна, пари, облекла и за това апелирам да й оказваме помощ ние, тъй като работещи институции няма! Пак споделям, тя изпитва стеснение и позор, когато й се оказва помощ (за това и не качвам нейна снимка), само че съм сигурна, че множеството ще се сетят за нея!Благодаря Ви авансово на всички, които ще й помогнете! ", добави Доника.

Коментираща обявата отбелязва, че неотдавна е умряла внучката на старата жена. Тя е страдала от неработоспособност.

" Дъщеря й пък събира хвърлен отпадък по тротоарите. Опитвала съм се да им взема кафе или нещо за ястие, само че постоянно отхвърлят ", написа Емилия Георгиева.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР