Жена откри, че след операция в тялото ѝ е останал

...
Жена откри, че след операция в тялото ѝ е останал
Коментари Харесай

След като роди секцио: В корема на жена откриха хирургичен инструмент колкото „чиния за вечеря“

Жена откри, че след интервенция в тялото ѝ е останал хирургичен инструмент с размер на „ паница за вечеря “. Тя страдала от болки в корема в продължение на 18 месеца след цезарово сечение, написа в. „ Гардиън “.

Стуацията била незабавна и животозастрашаваща за нероденото близначе

Изследване със скенер открива, че в майката има ретрактор „ Алексис “ (прибиращо устройство), останал в нея, откакто е родила в градската болница в Окланд, Нова Зеландия през 2020 година

„ След цезаровото сечение в корема ѝ е оставен ретрактор за рана „ Алексис “ (AWR) - устройство, което се употребява за евакуиране на краищата на раната по време на интервенция. В резултат на това дамата е страдала от хронична коремна болежка, до момента в който устройството не е било намерено инцидентно при компютърна томография на корема “, се споделя в отчет на комисаря по въпросите на здравето и уврежданията в Нова Зеландия.

Нидерландска болница издала нужните документи, с цел да може майката да отлети за Мадрид

Изключително огромният AWR, „ с размерите на паница за вечеря “ и предопределен за прибиране на сечения с диаметър до 17 см, не е бил открит посредством рентгенова фотография.

След първичните следствия по случая Te Whatu Ora Auckland, някогашен областен здравен съвет, твърди, че е показал рационални умения и грижи по отношение на 20-годишната пациентката. Комисар Макдауъл обаче открива, че Te Whatu Ora Auckland е нарушила кодекса за правата на пациентите.

Децата се раждат точно на Нова година в американския щат Калифорния

„ Съществува забележителен казус, от който може да се заключи, че когато по време на интервенция в пациента е оставен непознат предмет, грижите са били под съответния стандарт. Това е събитие, което в никакъв случай не се случва “, се споделя в отчета на комисар Макдауъл.

Уточнява се още, че дамата е претърпяла планово цезарово сечение заради опасения за превия на плацентата. По време на процедурата в операционната са били хирург, старши регистратор, здравна сестра за работа с принадлежности, три циркулиращи медицински сестри, двама анестезиолози, двама анестезиологични техници и акушерка.

Мъжът почнал да „ похапва “ железни предмети, откакто спрял да пие

В последна сметка ретракторът е отхвърлен от корема на дамата през 2021 година, почти 18 месеца след цезаровото сечение и редица визити при персоналния ѝ доктор. В един от случаите болката ѝ била толкоз мощна, че посетила незабавното поделение в градската болница в Окланд.

„ При преброяването на всички хирургически принадлежности, употребявани при процедурата, не е включен ретракторът AWR, евентуално тъй като той не влиза изцяло в раната, а половината от него би трябвало да остане отвън пациента и по този начин няма да има риск да бъде арестуван “, декларира здравна сестра пред комисията.

Това е първото „ Тесла “ бебе в целия свят

Екипът, взел участие в интервенция, е бил угрижен и се е извинил, откакто е схванал за претърпяното от дамата. След случая болничното заведение е направила обзор на грижите за пациента и е подобрила своите системи и процеси, които ще понижат вероятността сходни произшествия да се повторят, споделят оттова.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР