Жена от Юта, обвинена в убийството на съпруга си с фентанил, твърди, че писмо в килията й в затвора е част от измислена книга, която пише, твърдят прокурорите

...
Жена от Юта, обвинена в убийството на съпруга си с
Коментари Харесай

Жена от Юта, обвинена в убийството на съпруга си с фентанил и впоследствие обвинена в писане на писмо, насърчаващо брат си да даде фалшиви показания, твърди, че писмото е част от измислена книга, която тя пише, показват съдебни документи.

Кури Ричинс е изправена пред обвинения в убийство и наркотици по подозрение, че е убила съпруга си Ерик Ричинс през март 2022 г., като се твърди, че му е дала напитка, съдържаща смъртоносна доза фентанил. Тя все още не е подала молба.

Прокуратурата каза ръкописно писмо от шест страници, което беше открито в килията на Ричинс миналата седмица, представлява подправяне на свидетел, тъй като се твърди, че съдържа инструкции братът на Ричинс да повтори „фалшив разказ“, който предполага, че съпругът й е отишъл в Мексико, за да купи хапчета за болка и фентанил, според искане, подадено миналата седмица.

Но вдовицата твърди, че писмото е откъс от „измислена мистериозна книга“, в която тя и баща й отиват в Мексико, за да намерят наркотици, според меморандум, подаден от държавните прокурори във вторник.

 Снимки без дата на Кури Ричинс и нейния покоен съпруг Ерик Ричинс, които бяха част от Facebook Reel, публикуван от Кури Ричинс на 4 май 2023 г. Снимки без дата на Кури Ричинс и покойния й съпруг Ерик Ричинс, които бяха част от Facebook Reel, публикуван от Кури Ричинс на 4 май 2023 г. От Kouri Richins

Ричинс защити писмото в телефонен разговор с майка си в събота, като й каза: „Когато за първи път влязох тук, ви казах, че пиша книга… тези писма не бяха хартия за вас, момчета, те бяха част от моя шибана книга“, според меморандума от вторник.

Според държавните адвокати писмото инструктира майката на Ричинс, Лиза Дардън, да каже на брата на Ричинс да каже невярно, че Ерик Ричинс му е казал, „че е получил хапчета за болка и фентанил от Мексико“.

„В писмото се твърди, че адвокатът на защитата „иска да свърже Ерик (Ричинс), получаващ наркотици и хапчета от Мексико“ с фентанила, причинил смъртта му“, според предложението на прокурорите миналата седмица.

Меморандумът от вторник беше подаден в отговор на искане от защитата на Ричинс, която твърди, че публичното подаване на писмото от щата нарушава издадена от съда заповед за запушване по делото и може да опетни бъдещи съдебни заседатели.

Адвокатът на Ричинс, Скай Лазаро, също твърди в предложението на защитата, че изглежда държавата се е сдобила с писмото при „потенциално незаконно търсене“, заявявайки, че е намерено в плик с етикет „Скай Лазаро (Адвокатска привилегия)“.

Прокурорите отхвърлиха това твърдение, като вместо това аргументираха, че писмото е намерено в подготвителната книга на Ричинс за LSAT – стандартизиран тест, използван за приемане в юридически факултет в САЩ – по време на правен обиск на килията й, според меморандума.

CNN потърси коментар от адвокатите на Ричин.

Прокурорите цитират „уличаващи“ доказателства

Съдия постанови през юни, че Ричинс трябва да остане в ареста, докато чака процеса, позовавайки се на „съществените доказателства“ срещу нея.

Според властите 39-годишният й съпруг е намерен мъртъв в подножието на леглото на двойката. Доклад от аутопсията и токсикологията разкриват, че Ерик Ричинс е имал около пет пъти по-висока смъртоносна доза от фентанил в тялото си, според съдебен лекар.

Ричинс каза на следователите по това време, че е донесла коктейл на съпруга си в спалнята на дома им в Камас, Юта, и по-късно го е намерила мъртъв.

Около година по-късно Ричинс публикува детска книга „С мен ли си?“ за справяне със скръбта след загубата на любим човек.

 Снимка без дата на Кури Ричинс и нейния покоен съпруг Ерик Ричинс, която беше част от Facebook Reel, която тя публикува на 4 май 2023 г. class= Снимка без дата на Кури Ричинс и нейния покоен съпруг Ерик Ричинс, която беше част от Facebook Reel, която тя публикува на 4 май 2023 г. От Kouri Richins

Прокурорите цитират това, което според тях са „инкриминиращи“ интернет търсения, направени на телефона на Ричинс, включително „Каква е смъртоносна доза фентанил“ и „смъртният акт казва, че е в процес на изчакване, застраховката живот ще плати ли все пак?“

Разследващите също са изложили това, което според тях е поредица от незаконни покупки на фентанил в месеците преди смъртта на съпруга й, включително предполагаема доставка на хапчета шест дни преди смъртта му, според съдебни документи.

Прокурорите също така обвиняват Ричинс, че е теглила пари от банкови сметки без знанието на съпруга си и се е опитала да промени полица за животозастраховане, за да стане единственият бенефициент.

Адвокатите на Ричинс твърдят, че няма адекватни доказателства, доказващи, че тя е закупила фентанил и че държавата не е предоставила доказателства, че тя е дала на съпруга си въпросния фентанил.

Нейните адвокати също твърдят, че Kouri Richins има право да тегли пари от общите им сметки и че „няма доказателства, идентифициращи компютъра, от който е инициирано влизането“, когато е направен опит за промяна на животозастрахователната полица.

Фейт Карими, Камила Бернал, Чери Мосбърг и Мичъл МакКлъски от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР