Жена от Южна Калифорния е в неизвестност от близо три

...
Жена от Южна Калифорния е в неизвестност от близо три
Коментари Харесай

Жена от Южна Калифорния изчезна по време на йога ритрийт в Гватемала преди седмици, казва семейството

Жена от Южна Калифорния е в неопределеност от близо три седмици в Гватемала, където пътува в средата на октомври, с цел да участва на йога ритрийт за втора година в ред, сподели фамилията й.

Нанси Нг, 29-годишна от Монтерей Парк в окръг Лос Анджелис, е изчезнала скоро след идването си в едноседмичното леговище в езерото Атитлан, съгласно фамилията. Те споделиха на новинарската станция в Лос Анджелис KTLA, че уредникът на ритрийта им се е обадил, с цел да каже, че Нг е изчезнала единствено няколко дни след пътуването си, за което е отпътувала на 14 октомври. 

Тя беше публично докладвана липсващ по-късно същата седмица, на 19 октомври, съгласно описанието на акция на GoFundMe, стартирана след изгубването на Ng. Кампанията, в поддръжка на напъните за търсене и избавяне в езерото Атитлан, както и пътни разноски и други разноски за фамилията на Ng, събра повече от $44 600 към вторник.

„ Последните две седмици бяха същински пъкъл тъй като, когато за първи път получихме новината, че е изчезнала, просто имахме толкоз доста въпроси “, сподели Ники Нг, сестрата на Нанси, пред KTLA в отчет, оповестен през уикенда. „ Какво се случи? Къде е тя в този момент? Има ли късмет да е жива? Не знаехме нищо. “

Актуализациите, споделени посредством акцията GoFundMe на фамилията, оферират повече подтекст. Един, споделен на 30 октомври - 11 дни откакто Ng беше разгласен за липсващ - сподели, че " необятно претършуване на езерото " е осъществено от нает професионален екип за търсене и избавяне, дружно с избавителен екипаж по въздуха, екип за гмуркане и локални доброволци. Националната стратегия за подкрепяне на туризма на Гватемала оказа помощ за стартирането на интервенциите по търсене и избавяне.

Но обявата, написана от колегата на Ники Нг Джаред Лопес, който сътвори GoFundMe, означи, че напъните за търсене „ са възпрепятствани от незадоволителна информация по отношение на точните условия и местоположението на изгубването на Нанси заради неуспеха на основни очевидци (много от които се завърнаха в Съединените щати през последната седмица) да пристъпят напред и да дават свидетелски отчет. “

Разследването на Изчезването на Нг се е занимавало от локалните управляващи, Държавния департамент на Съединени американски щати и ФБР, съгласно нейното семейство. Семейството помоли членовете на обществеността в края на октомври да се свържат с определените от тях длъжностни лица с претенции „ да подсигуряват, че съответните управляващи на Съединени американски щати, в това число ФБР и Държавния департамент, ще проведат вярно и задълбочено следствие, тъй че фамилията да може да откри закриване, и в случай че истината хвърли светлина върху това, правдивост. "

Парите, събрани посредством акцията GoFundMe, са финансирали главно интервенции по търсене и избавяне в Гватемала, сподели фамилията на Нг. Досега средствата са ориентирани към екип за търсене и избавяне с хеликоптер, съоръжение за водолази-доброволци, екипи за избавяне на лодки и вероятно потребление на подводница и сонарно съоръжение. Лопес сподели, че средствата ще поддържат организирането на погребението, в случай че задачите за търсене и избавяне не са сполучливи, като всичко останало ще бъде дарено на благотворителна организация, определена от фамилията на Ng.

Семейството на Ng я разказва като „ грижовна щерка, любяща сестра, и подкрепящ другар. “

„ Тя обича йога, пътувания, туризъм със фамилията си и гушкане с котката си “, гласи описанието на страницата на фамилията й в GoFundMe. „ Тя има положително сърце, необятна усмивка и може да приказва с всеки за всичко (и постоянно за всичко). “

Ng работи за Обединения учебен окръг Алхамбра в Южна Калифорния, помагайки на възпитаници с увреждания, KTLA заяви. Преди това е посещавала университета в Cal State L.A. 

Частният екип за търсене и избавяне, нает от фамилията на Нг, е претърсил към 95% от езерото Атитлан към събота, съгласно KTLA. Но Крис Шарп, съсобственикът на Black Wolf Helicopters, който взе участие в издирването, сподели пред новинарската станция, че обилни пропуски в информацията са затруднили техните интервенции, защото те работят за създаване на следи без съдействието на значими очевидци, които може да са били с Ng в деня, в който изчезна.

„ Не знаем къде е влезнала, къде е изчезнала, тъй като няма удостоверение за това... Имаме груба концепция, само че тя варира от едната страна на езерото до другата ", сподели Шарп, съгласно KTLA. „ Просто не знаем, тъй като ни липсва тази жизненоважна информация. “

В един от няколкото бюлетина за изчезнали лица, издадени след изгубването на Нг, се споделя в преведено изказване, че тя е изчезнала на брега на езерото Атитлан " по пътя за Caserío Jaibalito ", което е малко село на маите, налично с лодка в планинския скат към езерото. Нг носеше бански, когато изчезна и може да е паднала в езерото, съгласно бюлетина. Тя е висока към 5 фута 8 инча и има тъмна коса и тъмни очи, се споделя в различен бюлетин.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР