Жена от Северна Каролина, изправена пред обвинение за фалшив доклад, в случай че е съобщила за собственото си убийство, казва полицията

...
Жена от Северна Каролина е изправена пред фалшив доклад и
Коментари Харесай

Жена от Северна Каролина е изправена пред фалшив доклад и други обвинения, след като полицията каза, че е изпратила анонимни съобщения до приятел и Министерството на социалните услуги, че е била нападната и убита.

37-годишната Маги Суини беше арестувана в понеделник и освободена с писмено обещание да се яви в съда, съобщи полицията.

Тя е изправена пред обвинения за подаване на фалшив сигнал до полицейски участък, фалшив сигнал за сериозно нараняване или смърт по телефона и оказване на съпротива на служител, според съобщение на полицията, публикувано във Facebook в понеделник.

Обвиненията са престъпления, според секретаря на окръжния съд Мейкън.

Суини не е подал молба. CNN не успя да определи дали тя има адвокат.

Полицията започна разследването си като случай на изчезнало лице, след като тя беше съобщена за изчезнала в петък.

Полицията във Франклин каза в публикацията във Facebook, че първоначално е получила информация, която изглежда показва, че „Суини е бил застрашен или починал“.

Първият сержант от полицията на Франклин Ранди Дула продължи да разследва случая, след като Суини беше намерен в безопасност на следващия ден, според публикацията.

„По-късно същия ден той разработи информация, че Суини е използвала текстово приложение на трета страна, за да изпрати измамните текстови съобщения до приятеля си и до Министерството на социалните услуги, че е била нападната и е починала“, каза началникът на полицията във Франклин Девин Холанд в имейл до CNN.

„Действията на Суини причиниха на нашия отдел, както и на други отдели, много часове работа, които можеха да бъдат изразходвани за други въпроси. Семейството, приятелите и общността като цяло също бяха много загрижени и притеснени за благосъстоянието на Суини“, каза отделът в публикацията.

Първото явяване на Суини в окръжния съд ще бъде на 7 септември.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР