Жена от Кричим се нуждае от помощ. С призив към

...
Жена от Кричим се нуждае от помощ. С призив към
Коментари Харесай

Кметът на Кричим с призив за помощ на самотна майка

Жена от Кричим се нуждае от помощ. С апел към съгражданите и обществото се обърна кметът на общината Атанас Калчев. Той съобщи, че община Кричим е съпричастна с паниките и проблемите, застигнали фамилията на Нели Димова.

Самотната майка на 13-годишно дете е диагностицирана от 2013 година с тежко онкологично заболяване и последвала интервенция. Семейството й поставя неимоверни старания за обезпечаване на продължителното и скъпоструващото лекуване на болестта й. През 2017 година нещата се усложняват още повече, откакто са диагностицирани и метастази в мозъка, а през 2020 година и в черния дроб.

Към сегашния миг има вяра и опция за продължаващо лекуване на болестта в Република Турция, направени са съответните съвещания с медицински експерти там, като единствено за първичната лъчетерапия и химиотерапия ще бъдат нужни 15 000 евро, като по-късно ще бъдат избрани и последващите лекувания съгласно положението й, както и средствата, които ще бъдат нужни в допълнение за тях. За страдание даже тази сума е към този момент непостижима за фамилията, с оглед обстоятелството, че от 2014 година до сегашния миг точно те са хората, които поемат всички разноски за лекуването й.

„ Живеем в сложни времена, само че и в сложните времена би трябвало да се държим дружно, тъй като единствено по този начин можем да оцелеем като хора и като нация. Можем дружно да покажем, че човечността няма почивен ден и се появява при потребност, в точното време и на точното място. Нека дружно да подадем ръка на една майка, дано дружно да върнем вярата, че положителното съществува!”, прикани кметът на община Кричим Атанас Калчев.

Той напомни думите на Роналд Рейгън: " Не можем да помогнем на всеки, само че всеки може да помогне на някой ".

Всеки може да помогне, като подари сума по банковата сметка с титуляр Нели Тодорова Димова, която е с IBAN: BG80STSA93000028013899.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР