Жена от Добрич предаде 25 000 канадски долара (над 35

...
Жена от Добрич предаде 25 000 канадски долара (над 35
Коментари Харесай

Добричлийка хвърли в торба през терасата над 35 000 лв. след обаждане от мними полицаи

Жена от Добрич съобщи 25 000 канадски $ (над 35 000 лева) на телефонни измамници, съобщи представителят на Районната прокуратура Даниел Илиев, представен от Българска телеграфна агенция.

Сигнал за случая е подаден в 19:20 часа на 23 ноември от чиновник на Първо районно полицейско ръководство.

В същия ден, в интервала сред 14 и 18 часа, добричлийката получава позвъняване на домашния си телефон от жена, представяща се за служител на реда. В диалога мнимата служителка на Министерство на вътрешните работи обяснила, че се прави профилирана полицейска интервенция за залавяне на незаконна група и желае от нея подпомагане.

Последвал втори диалог с чужд мъж, представящ се за началника на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи в Добрич. Той декларира на дамата, че тя би трябвало да съобщи всичките пари, които съхранява в дома си. Мотивирана от това, че счита, че оказва помощ на органите на реда, дамата събира спестяванията си и ги изхвърля през прозореца в торба.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за машинация, добави прокурор Даниел Илиев. По думите му тази скица е най-разпространена, дружно със сюжета за потърпевш непосредствен, който незабавно се нуждае от средства за лекуване. " От месец септември съвсем всяка седмица имаме случай на телефонна машинация, а през последната една седмица - от 21 ноември насам, всеки ден имаме подобен случай ", добави той.

Говорителят на Районна прокуратура - Добрич напомни, че " няма по какъв начин държавна институция като полицията да желае пари от жители за откриване на каквито и да е закононарушения ". Той прикани жителите на региона, когато получат позвъняване от чужд, задграничен или прикрит номер или пък чуят един от гореописаните сюжети, неотложно да прекратят диалога и да подадат сигнал на телефон 112. " Отправям и зов и към близки и родственици на възрастни хора да бъдат виновни към тях, непрестанно да ги следят и предизвестяват - в случай че би трябвало всекидневно, в случай че получават такива позвънявания, да не откликват ", добави прокурор Илиев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР