Полиция: Бивш счетоводител в местна застрахователна компания е обвинен в схема за присвояване на 1,4 милиона долара

...
Жена от Дейтона Бийч беше арестувана в сряда, обвинена в
Коментари Харесай

Жена от Дейтона Бийч беше арестувана в сряда, обвинена в присвояване на повече от милион долара от местна застрахователна компания.

< /p>

Следователите от полицейското управление в Ормънд Бийч започнаха своето разследване на 30-годишната Саманта Рей Линк през юли, след като представители на Security First Insurance пристигнаха в участъка, за да докладват за подозрителна дейност в акаунта на компанията.

< p>

Президентът и главен финансов директор на компанията съобщиха, че голяма сума средства е била изпратена на съмнителен неоторизиран номер на сметка.

Разследващите в крайна сметка свързаха сметката с Линк, който имаше е била счетоводител на фирмата. Те откриха и други банкови сметки, които Линк е използвала за прехвърляне на средства от компанията към себе си.

Като счетоводител на компанията, полицията казва, че Линк е била напълно в състояние да промени номерата на сметки на бенефициента, за да ги изпрати средства в собствената си лична сметка в Wells Fargo Bank.

Общо, полицията казва, че Линк е извършила 34 измамни транзакции между януари 2022 г. и юли 2023 г. на обща стойност $1 474 564.

< p>Линк беше уволнен, след като компанията научи за неправомерно управляваните средства.

Съвместно със Седма окръжна държавна прокуратура, полицията в Ормънд Бийч арестува Линк по обвинения в голяма кражба на над $100 000 и провеждане на организирана схема за измами над $50 000. Тя е държана в затвора на окръг Волусия срещу гаранция от общо 650 000 долара.

„Екипната работа и професионализмът, показани от нашите следователи и прокурорите в Държавната прокуратура, са истинско свидетелство, че нарушителите ще бъдат изправени пред правосъдието ”, каза шефът на полицията в Ормънд Бийч Джеси Годфри в изявление. „Не мога да бъда по-горд от техните комбинирани усилия!“

, за да изтеглите безплатните приложения за новини и прогноза за времето на WFTV, да изтеглите приложението WFTV Now за вашия смарт телевизор и да предавате на живо новините на Channel 9 Eyewitness.< /p>


Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР