Жена от Брегово се нуждае от средства за трансплантация на

...
Жена от Брегово се нуждае от средства за трансплантация на
Коментари Харесай

Зов за помощ! Жена от Брегово се нуждае от средства за трансплантация

Жена от Брегово се нуждае от средства за трансплантация на черен дроб. Елена Ангелова е диагностицирана като дете с рядко генетично заболяване, при което черният дроб стопира да работи. Младата жена управлява болестта си, само че след прекарана коронавирус зараза, при започване на тази година, положението ѝ се утежнява и по рекомендация на лекарите, би трябвало да се извърши трансплантация на черен дроб.
"Трансплантации се вършат и в България, от трупен донор, само че за момента към момента не съм в листата. Самата процедура по включване е продължителна, приготвям се за това от година, само че към момента не съм в листата. Най-рано може би ще вляза в края на тази година и продължава да се чака. А аз, с влошаващата се тромбоза, което е действителният проблем, не може вярно да работи черния дроб към този миг и би трябвало по-спешно да се създадат нещата, тъй като колкото по-натам отива във времето, толкоз самата трансплантация ще стане по-сложна, в случай че въобще стане ", споделя младата жена.
Елена се свързва с болница в Турция, където за интервенцията се заплаща.
"Хората са с процедура в трансплантационната хирургия, има положителни мнения, а и не е от най-скъпите дестинации. ", добавя тя.
За трансплантацията са нужни 70 000 евро, като все още постъпленията в дарителската сметка и платформата "Дари бъдеще за Елена " са събрани към 27 000 лв.. Към акцията се причисляват и поданици на Брегово, където нощес бе проведена благотворителна хоротека. Когато средствата се съберат, Елена ще замине за Турция, дружно със сестра си, която ще ѝ стане донор.

Дарителска сметка: ЕЛЕНА ВАЛЕРИЕВА АНГЕЛОВА
IBAN: BG21STSA93000029073425
BIC: STSABGSF
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР