Жена от автохтонното население на Мексико, подкрепена от сапатисткото движение,

...
Жена от автохтонното население на Мексико, подкрепена от сапатисткото движение,
Коментари Харесай

Туземка от Мексико иска да бъде президент

Жена от автохтонното население на Мексико , подкрепена от сапатисткото придвижване, се записва през вчерашния ден като самостоятелен претендент за президент, съобщи Ройтерс.
 
Мария де Хесус Патрисио Мартинес , която е говорителка на Националния автохтонен конгрес , политическото крило на Сапатистката националноосвободителна войска, бе избрана през май да бъде претендент на придвижването на изборите следващата година. Според локални медии при регистрацията си Мартинес е отказала да употребява държавна дотация за предизборната си акция.
 
Повечето социологически изследвания сочат, че любимец за президентския пост е някогашният кмет на столицата Андрес Мануел Лопес Обрадор, клонящ наляво националист.
 
Настоящият президент Енрике Пеня Нието няма право на втори мандат , а неговата Институционно-революционна партия още не е излъчила своя претендент.
 
Досега десетина души са се кандидатирали като самостоятелни. Трима от тях не са били регистрирани, тъй като не са отговаряли на нужните по закон условия, заяви Националният избирателен институт.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР