Жена от американския щат Алабама, която е простреляна в корема

...
Жена от американския щат Алабама, която е простреляна в корема
Коментари Харесай

Съдят бременна, защото изгубила бебето, след като я простреляли

Жена от американския щат Алабама, която е простреляна в корема до момента в който била бременна и в следствие изгубила бебето, е с повдигнато обвиняване за ликвидиране. Марши Джоунс била в петия месец, когато друга жена стреляла по нея в магазин в Плезънт Гроув през декември, оповестява „ Гардиън “.

В сряда 27-годишна Джоунс се сдобила с обвиняване в окръжния съд за ликвидиране на личното си бебе. Тя ще бъде арестувана в пандиза, в случай че не заплати гаранцията си от 50 000 $.

В същото време дамата, която я е простреляла, е пусната на независимост.

Случаят се разгласява необятно от кръговете, поддържащи правото на дамите на личен избор, като фрапантен образец за бруталните закони в щата против абортите.

От полицията изясняват следното: „ Разследването демонстрира, че единствената жертва е нероденото бебе. Майката на детето е тази, която е почнала и траяла битката, която приключила със гибелта на личното ѝ неродено бебе.



Шокиращият случай идва откакто през май губернаторът на щата Кай Ивей подписа закон, който не разрешава аборта при съвсем всевъзможни условия – в това число обезчестяване и блудничество. С това то анулира разпореждане на висшия съд от 1973 година, гарантиращ свободното право на аборт в цялата страна.

Алабама е един от 38-те щата, в които неродените бебета имат обособени права от майката и се смятат за евентуални жертви. По тази причина всеки аборт, даже и спонтанният, се проверява като ликвидиране.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР