Жена, наречена "най-скромната майка във Великобритания", не е купувала нищо

...
Жена, наречена "най-скромната майка във Великобритания", не е купувала нищо
Коментари Харесай

Майка 12 месеца не купи нищо ново, освен храна и пелени

Жена, наречена "най-скромната майка във Англия ", не е купувала нищо ново в продължение на цяла година.
Кейти Мусгрейв, на 33 година от Лодзуел, Девън, дава това заричане на 1 декември 2016 година, откакто домът й е покрит от едвам използвано съоръжение, облекла и играчки.
Цели 365 дни да не купува нещо ново за себе си или за децата си Елиза и Ариадна, с изключение на храна и пелени.
Икономичната майка купува от интернет играчки и облекла втора ръка в продължение на 12 месеца, спестявайки 700 паунда (около 1500 лв), с които фамилията отива на ски отмора.
Но откакто доближава 12-месечната си цел при започване на декември, Кейти, която понастоящем е бременна с третото си дете, взема решение, че обикалянето по магазините за дарове е прекомерно уморително.
Тя въпреки всичко купува някои от подаръците нови, само че огромна част от тях са втора употреба.
Кейти пристъпва единствено един път обещанието си да не пазари нищо ново, когато купува обувки за дъщерите си. И те обаче са на ликвидация и костват единствено 30 паунда (около 66 лв) двата чифта.
Майката показва, че децата не са забелязали въобще, че облеклата и играчките им са втора употреба, тъй като тя поставя старания и търси прилични качествени неща.
"Мисля, че концепцията, че децата се нуждаят от нови облекла, играчки и мебели е необятно публикувана, само че това не е правилно ", споделя Кейти.
"Мисля, че доста компании се пробват да насърчат хората да купуват неща, от които не се нуждаят в действителност, и да харчат пари, които хората с дребни деца в действителност не би трябвало да харчат ", добавя тя.
"Много родители ще могат елементарно да обезпечат всичко, от което се нуждаят децата им, без да купуват нещо ново ", споделя майката.
Кейти започва напролет собствен уеб план, наименуван One Baby Owner - място, на което родителите могат да продават използваните движимости и облекла на своите деца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР