Жена напътства мъжа си да изнасилва украинки. Това се чува

...
Жена напътства мъжа си да изнасилва украинки. Това се чува
Коментари Харесай

И да изнасилваш украинките, нали? Какъв е интимният свят на един руски десантчик

Жена направлява мъжа си да изнасилва украинки. Това се чува в аудиозапис, прихванат от службите за сигурност на Украйна. От записа е ясно единствено това, че приказват мъж и жена. Всичко останало е открито от двама публицисти - Марк Крутов от Радио Свобода и Валерия Егошина от укранските "Схеми ".

Разговорът е сред младежи, това се схваща незабавно. Тя го поучава да изнасилва украински дами, а той звучи сюрпризиран и наново пита дали вярно е схванал. От подтекста излиза наяве, че той е съветски боец в Украйна.

Записът беше публикуван на фона на възходящи сигнали за изнасилвания, осъществявани в Украйна от съветските бойци. Част от случаите се отличават с особена свирепост към деца, родители и възрастни хора.

Ето какво си споделят двамата участници в прихванатия телефонен диалог:

- Така, и да изнасилваш украинките, нали? И нищо не ми казвай. Ясно ли е? (смее се)

- Да изнасилвам и нищо да не ти споделям?

- Да, нищо да не знам. Какво? (смее се)

- Може, по този начин ли?

- Да, позволявам ти. Само взимай презпазни ограничения!

- Добре.

Записът беше публикуван на 12 април и за минути извърши с възмущение обществените мрежи. Журналистите, които се заемат със случая, получават двата телефонни номера, от които е извършен диалогът. След няколко дни излиза наяве кой с кого приказва и какъв е подтекстът.
Олга, Роман и дребният им наследник
Мъжкият глас е на Роман Биковски , който е отбил военната си работа в Росгвардия, а по-късно е постъпил в 108-и гвардейски десантно-щурмови полк на Русия. Този полк взе участие в завладяването на Крим през 2014 година

Другият глас е на дамата на Роман - Олга , по татко - Пинясова.

Според регистрациите на Олга и Роман в обществената мрежа "В контакте " двамата са на 27 години и са от съветския град Орел, на 370 км югозападно от Москва. Това е град с към 300 000 поданици и доста фабрики.

Олга и Роман имат 4-годишен наследник.

През 2017 или 2018 година фамилията се реалокира във към този момент завладения Крим - южен полуостров с възпяван в литературата мек климат. Настаняват се в пристанищния град Феодосия. С тях се реалокира и майката на Роман, Ирина .

Най-вероятно те и до през днешния ден живеят във Феодосия. Това се схваща по недоволство на Олга от 19 януари 2022 година, че е изпуснала часа си при локална козметичка, а също и от това, че на 13 февруари е дарила пари за интервенцията на куче, прегазено от кола в центъра на града.
Военният път на Роман
Днес профилът на Роман е закрит, само че негови фотоси съществуват в профила на негов другар, с който през 2016 дружно са прекарали военната си работа в Росгвардия .

Снимки от 2018 година демонстрират, че в самото начало на годината той към този момент е бил част от 108-и полк, дислоциран в Новоросийск.

До този миг няма данни тъкмо този полк да е взел участие в бойни дейности в сегашната украинска война, само че се знае, че той е бил част от експанзията в Сирия . Журналистите не са съумели да открият дали и в този миг Роман е в състава на 108-и полк.

Те обаче са съумели да открият друго - че Роман Биковски е участник в бойните дейности на съветската войска в Херсон . В момента той се лекува в болница в Севастопол, откакто е бил ранен.
"Вие ли се чувате в оня запис? "
Журналистите се свързват със самите Роман и Олга. Олга удостоверява за ранението на мъжа си и за лекуването му в болничното заведение, само че незабавно по-късно затваря телефона и след това стопира да дава отговор.

Що се отнася до Роман, диалогът с него е малко по-дълъг. Питат го дали точно той се чува в оня запис, в който тя му предлага да изнасилва украинки. Роман споделя: "не ".

Според публицистите и двата гласа от късите репортерски изявленията съответстват с двата гласа, записани от украинските служби за сигурност.
Изнасилванията като оръжие
Първите данни за дами, изнасилени от съветски бойци, бяха на 4 март от интернационалната правозащитна организация Хюман райтс уоч. Там се загатваха обособени изнасилвания в Мариупол и Черниговска област.

Месец по-късно украинският омбудсман Людмила Денисова на Организация на обединените нации други данни за изнасилвания в Буча и Ирпен, покрай Киев.

След изтеглянето на съветската войска от Киевска област стана ясно, че тези случаи са многочислени. Сред тях е изнасилването на деца пред родителите им и на родителите - пред децата. В Буча има случаи на групово полово принуждение, съпроводено с изтезания.

Масовите случаи на обезчестяване могат да бъдат приети за военно закононарушение, за закононарушение против човечеството или и за двете по едно и също време.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР