Жена, на която лекарите й казали да отслабне“, за се

...
Жена, на която лекарите й казали да отслабне“, за се
Коментари Харесай

Лекари казаха на младо момиче да отслабне, а се оказа, че тумор колкото пъпеш

Жена, на която лекарите й споделили да „ отслабне “, за се оттърве от хроничната си отмалялост, разкри, че заболяването й в действителност е била породена от раков израстък в яйчниците с размер на пъпеш.

24-годишната Хана Катън от Фавършам, Кент, посетила доктор с недоволства от отичане на стомаха и повтарящи се уринарни инфекции. Лекарите й споделили, че е „ добре “ и евентуално е обвързвано със напрежението и, че би трябвало да отслабне.
външна реклама
Ветеринарната здравна сестра се реалокира в Мелбърн, Австралия през 2019 година

След като лекарите й споделили, че е добре, събитията взели трагичен поврат, когато тя припада от мощна болежка, до момента в който е на конна езда през октомври предходната година, оповестява „Дейли мейл“.



По-късно тя е диагностицирана с рак на яйчниците. Откарана е в болничното заведение Mercy за дами в Мелбърн, където хирурзите отстраняват 20-сантиметров израстък от яйчници й.

„ Бях толкоз ядосана, тъй като повече от две години страдах от повтарящи се инфекции на пикочните пътища и ми бяха изписани толкоз доста антибиотици, с цел да се оправя “, сподели тя.

„ Повече от година ходех при разнообразни лекари, пробвайки се да намеря общопрактикуващ доктор, който да ме изслуша, когато им споделях, че менструацията ми е нередовна и нещо не е наред. Отговорът от всички тях беше „ уплашени сте, добре сте, дайте време, отслабнете “.



„ Живеех с менструални болки, хронична отмалялост и бях подута. Знаех, че нещо не е наред, само че никой доктор не изглеждаше загрижен“, споделя тя.

Тя се подлага на животоспасяваща химиотерапия в Австралия и не може да се върне при фамилията си заради рестриктивните мерки за пътешестване поради Ковида.

Докато учи ветеринарни науки в колежа в Кентърбъри, Хана планираше „ нов живот “ в Австралия, само че искаше да се прибира всяка година, с цел да посети фамилията си във Фавършам.

„За страдание вируса скапе проектите й за прибиране и малко по-късно тя получава тази ужасяваща диагноза през октомври предходната година “, споделя тя.

„ Последният път, когато видях родителите и брат си, беше, когато се сбогувах с тях на летището, с цел да пътувам до Австралия преди съвсем три години, това, че сме надалеч беше необикновено мъчно за всички нас. “

Въпреки че е подложена на незабавна интервенция за премахване на спукания израстък, възможностите на Хана да се възвърне са високи.



„ Заради размера на тумора и обстоятелството, че се е спукал, в този момент съм на химиотерапия. Но имам шанс, че прогнозата ми е добра, тъй като мнозина в моята обстановка не могат да кажат същото. “

Хана се надява, че нейната история ще помогне на други дами да изразят терзанията си, даже в случай че персоналният им доктор счита друго.



„ Имах фантастична поддръжка от моите другари тук в Австралия, в това число гаджето ми, както и многото ми другари вкъщи, всички бяха невероятни.

„ Беше необикновено мъчно за моите близки, тъй като всички желаеха просто да заловен самолета и да дойдат, с цел да бъдат с мен, само че не им беше позволено“.

Приятелите й се сплотиха, с цел да й оказват помощ да събере средства за ежедневни разноски, защото здравната й застраховка покрива лекуването.

Една от най-хубавите й приятелки, Хейзъл Фрост, провежда онлайн пазар.

В Австралия приятелите й също са основали страница в GoFundMe, която към този момент е събрала повече от 3000 $ (£1589).



Хана добави: „ Всички бяха невероятни в поддръжката си за мен, за което съм толкоз признателна.

Веднага щом се оправя, ще отлетя за у дома, безспорно ще бъде доста прочувствено събиране. “
Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР