Жена на 96 години успя да пребори COVID-19 заедно с

...
Жена на 96 години успя да пребори COVID-19 заедно с
Коментари Харесай

96-годишната баба Райна пребори вируса

Жена на 96 години съумя да пребори COVID-19 дружно с щерка си в Първа градска болница в София. Тя се споделя Райна Георгиева, а щерка ѝ - лекар Искра Янева, е доктор в лечебното заведение. И при двете имало затруднения и двойна бронхопневмония. 96-годишната Райна преди броени дни посрещнала рождения си ден в болничното заведение. Сега и двете са излекувани и бяха изписани от лечебното заведение.

Райна Георгиева, която пребори COVID-19, посрещнала 96-тия си рожден ден в Коронавирус отделението на Първа градска болница на 15 ноември. Лекувала се дружно със своята щерка - доктор Искра Янева, която е хирург в лечебното заведение.

„ Заболяли сме, не знаем по какъв начин, най-вероятно не сме спазвали ограниченията за отдалеченост, за разчистване на ръце, нали въпреки всичко не сме хирурзи, не знаем по какъв начин, към какво можем да посегнем. И подвигнах дребна температура, направихме скенери и при двете, защото живеем дружно, и се оказа, че имаме и двете бронхопневномия, двустранна”, описа тя.

И двете са признати в COVID- отделението на болничното заведение.

„ Бяхме признати доста бързо, тъй като и двете бяхме в едно такова, замаяно положeние. Страхът от това, което се случва към нас, не беше дребен, само че аз бях удивена от опциите на професор Димитров и лекар Зафирова да провеждат отделението за 3 дни и за същото време и второ поделение се разкри на още един етаж”, показа още доктор Янева.

Лечението минало по открития досега метод против вируса. Лекарства и антибиотици под непоколебим режим.

„ Това лекуване при мен продължи с 2-3 дни повече, с цел да съм по-спокойна поради майка си и да посрещнем рождения ѝ ден тук. А при другите нормално 12 дни е срокът за лекуване. Пътят е открит, пътеката я има, работи тази схема”, добави медикът.

Двете спазвали до колкото е допустимо ограниченията за сигурност, само че рискът на специалността и работата с пациенти при доктор Янева е неминуем.

„ Всяка година си поставям ваксина, 15 години поред, не усещах нищо. Трябва да вземат на време ограничения и да имат вяра, че ще мине”, поучава баба Райна.

По специалност тя е била фармацевт, а в този момент е една щастлива и здрава баба на 4 правнучета. Въпреки възрастта си, тя не стопира да прави домакинските задания. А съветът на лекар Искра Янева е ограниченията да се съблюдават и да не се подценява вируса.

„ Хора, вярвайте в личния състав, който ви лекува, не се поддавайте на трудове ненужни, имах опцията да чуя мнения, че не се лекува вярно, не е така”, сподели още тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР