Жена /на 53 г./от омуртагското село Звездица е новият случай

...
Жена /на 53 г./от омуртагското село Звездица е новият случай
Коментари Харесай

Жена, завърнала се от Белгия, е новият случай на COVID-19 в област Търговище

Жена /на 53 г./от омуртагското село Звездица е новият случай на COVID-19 в област Търговище. Тя се е завърнала в България от Белгия, където е била сезонна работничка, на 24 юни със признаци.

Пътувала е с микробус, дружно с други петима души. Настанена е в Инфекциозното поделение на Търговищката болница, сподели за Българска телеграфна агенция регионалният шеф и ръководител на Щаба за битка с разпространяването на болестта Митко Стайков.

Веднага след завръщането си е потърсила здравна помощ, защото е имала висока температура и болки в гърдите. Прегледана е във Вътрешно поделение на болничното заведение в Омуртаг, изработен й е бърз текст, който е позитивен за ковид.

Приведена е в МБАЛ в Търговище, направени са два теста, които са също позитивни. Настанена е в независима стая, не се постанова апаратно дишане, добави Стайков.

Издирени са контактните й. Съпругът, доктор и здравна сестра /която й е дъщеря/ от болничното заведение в Омуртаг, както и спътниците й: от Омуртаг, село Драгановец и от Карнобат.

Здравните управляващи са подхванали нужните дейности. Днес ще им бъдат направени проучвания.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР