Жена на 40 г. от Добрич и двама мъже –

...
Жена на 40 г. от Добрич и двама мъже –
Коментари Харесай

Откриха 7 мъже избягали от Ивицата Газа в добричко село, българи ги изнудвали за пари

Жена на 40 година от Добрич и двама мъже – на 39 година и на 51 година, са арестувани за период до 72 часа. Тримата са упрекнати за това, че в съучастничество, за да набират за себе си имотна полза, незаконно подкрепили чужденци да преминат през страната в нарушаване на закона, като употребявали за това МПС. Предстои Районна прокуратура – Добрич да изиска от съда налагане на най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на тях. С.А., Х.С. и К.С. са добре познати на органите на реда и са осъждани.

Седмината непознати жители също са арестувани и са им повдигнати обвинявания за закононарушения по член 279, алинея 1 от Наказателен кодекс – нерегламентирано прекосяване през държавната граница.

Според информацията, събрана досега, арестуваните мъже са тръгнали от Ивицата Газа, те са пълнолетни и са от Израел. След като минали през територията на турската страна, достигнали до границата с Република България и незаконно влезнали в страната на неустановено все още място. След тридневен преход в гориста околност, били подкрепени от тримата обвинени българи, които трябвало против възнаграждение да ги транспортират до София. Целта на непознатите жители била да доближат до Западна Европа. Вместо това те били отведени до село Карапелит, област Добрич, и оставени в къщата на 40-годишната С.А.. Жената и съучастниците й поискали в допълнение пари от чужденците.

На 31 октомври 2023 година седмината мъже съумели да избягат и потърсили помощ. Те били отведени в полицейско ръководство и арестувани.

Разследването по формираното досъдебно произвеждане продължава под управлението и надзора на прокурор от Районна прокуратура - Добрич.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР