Жена на 32 години от Варна е задържана във връзка

...
Жена на 32 години от Варна е задържана във връзка
Коментари Харесай

Пенсионерка даде 8 000 лв. да спаси внука си от уволнение

Жена на 32 години от Варна е арестувана по отношение на следствието на телефонната машинация на 74-годишна пенсионерка от Каварна, оповестяват от Апелативната прокуратура в морската столица.

Обвиняемата е арестувана през вчерашния ден следобяд за период до 72 часа и привлечена към наказателна отговорност за присъединяване си в измамата, за ръководство на моторно транспортно средство под въздействието на опиати и за държане на неразрешени вещества – амфетамин и метамфетамин. Ролята ѝ в лъжливата скица е била на „ муле “ – тя е взела парите от пострадалата и ги е оставила на място, несъмнено от чужд мъж в телефонен диалог.

На 3 ноември 74-годишната потърпевша получила позвъняване от незнайно лице, представящо се за служител на реда. Той изискал от нея 8000 лв., с цел да избави внука ѝ, който живее в София, от уволняване. Според инструкциите на измамника пострадалата предала парите на непозната жена, която щяла да ги изпрати на внука. Едва по-късно жертвата потърсила внука си, с цел да разбере дали е взел сумата, и осъзнала, че е била излъгана.

Работата по случая продължава под управлението и надзора на Териториално поделение – Каварна при Районната прокуратура в Добрич. Предстои да бъде импортирано искане за налагане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ спрямо обвиняемата. 

Снимката е илюстративна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР