Жена, която над 20 години е крила „грозния“ си крак

...
Жена, която над 20 години е крила „грозния“ си крак
Коментари Харесай

Историята на Кристи, която си отряза единия крак, за да облече къса пола за пръв път от 20 години

Жена, която над 20 години е крила „ грозния “ си крайник зад панталони, в този момент има самочувствието да носи всевъзможни облекла, откакто е взела решение да го ампутира, написа „ Дейли Мейл “.

32-годишната Кристи Уимбли от Сейнт Луис, Мисури се е срамувала от крайници си, който е спрял да пораства, когато тя е била диагностицирана с рядка форма на рак на гръбначния дирек, когато е била на 6 години.


Нервите, свързващи гръбначния мозък с крайници, са били развалени по време на интервенциите за премахване на тумора. Това означавало, че е бил прекратен растежа на крайника ѝ и той е останал с към 5 см по-къс от другия. Така дамата не е можела да върви без патерици.

Кристи била подложена на 19 интервенции, с цел да се опита да удължи крайници си. Тя е била наречана " неработоспособен " от съученици и поради това се е вманиачила в прикриването на увреждането си - в никакъв случай не носела къси панталони или рокли даже в горещите летни дни.


Кристи, която е майка на едно дете, е била „ заклещена “ в инвалидна количка в продължение на месеци след всяка интервенция, с цел да се възвърне.

Тя споделя, че целият ѝ живот се трансформирал, откакто през юли 2017 година взела решение да ампутира крайника си и в този момент гордо демонстрира протезата си.

„ Не бях носила къси поли и рокли от 20 години. Ако носех рокли, те бяха супер дълги и все пак не бях задоволително уверена. В Мисури е доста топло, изключително през лятото. Избягвах да отивам на мероприятия като бейзболни мачове и други неща навън. Ако го правех, носех панталони и се потях до гибел “, споделя Кристи.

В учебно заведение просто желала да се приобщи към останалите, само че поради инвалидната количка или патериците, това не можело да се случи, тъй че тя се опитвала да прикрие недъга си по всевъзможен метод.

Решението да отрежа крайници си беше най-хубавото пред зелия ми живот. Напълно промени увереността ми. За пръв път в живота ми нося къси панталони и къси облекла. Когато нося панталони, аз нарязвам единия крачол, с цел да покажа протезата си. Гордея се с новия живот, който тя ми даде.

Кристи сподели, че фамилията ѝ: брачният партньор - механикът Дон Уимбърли и 4-годишната ѝ щерка Ева Ервин са усетили огромната смяна. Жената към този момент е по-свободна в придвижванията си, защото тя е снабдена с бионално коляно, което се управлява от тежестта и придвижването на горната част на крайници.
Кракът на Кристи може да се ръководи и от нейния смарт телефон, като може да бъдат включени разнообразни режими за действия като тичане и даже тенис.
„ Гледайки фотоси с „ грозния “ ми крайник аз изобщо не скърбя за решението си. Не можех да не преставам повече по този начин, да се укривам. Като се замисля трябваше да го направя преди години, а не да изгубвам време в терзание по какъв начин да скрия този крайник.





Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР