Жена, избегнала установяването и плащането на данъчни задължения в големи

...
Жена, избегнала установяването и плащането на данъчни задължения в големи
Коментари Харесай

Осъдиха условно жена, избегнала плащането на данъчни задължения в големи размери

Жена, избегнала установяването и заплащането на данъчни отговорности в огромни размери, е наказана на 2 години отнемане от независимост, чието изтърпяване е отсрочено с 4 години и 6 месеца, оповестиха от Апелативния съд във Варна.

Апелативният съд е изменил присъда на Окръжния съд в Силистра в частта, с която е бил избран първичен общ режим на изтърпяване на наказването, се показва в известието.

Подсъдимата Силвия Д. е приета за отговорна в това, че сред 2010 и 2019 година не е платила 4 814,56 лв. налог, откакто получила 209 дарения от чужбина на стойност над 96 807 лв.. Подсъдимата е наказана и да заплати на Община Кайнарджа сумата от 4814,56 лв. ведно със законната рента.

Производството по делото е извършено задочно, защото дамата е напуснала страната след привличането й към наказателна отговорност. Съставът на Апелативен съд във Варна е подхванал дейности по определяне на местонахождението на подсъдимата.

Наредители на паричните преводи са били разнообразни мъже - най-вече от Турция, само че и от Германия, Испания, Швейцария и Кипър.

Според закона получилите безплатно имущество са задължени да подадат декларация за облагането му с налог и да заплатят дължимия данък в общината по непрекъснат адрес, написа в известието на Апелативния съд във Варна.

Решението на Апелативен съд във Варна, с което е постановено условно наказване на подсъдимата за неплащане на налози Силвия Д., предстои на обжалване пред Върховен касационен съд, се споделя в известието.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР