Жена, евакуирана от Донбас, разказа за преживения ужас да напусне

...
Жена, евакуирана от Донбас, разказа за преживения ужас да напусне
Коментари Харесай

Разказ на жена, евакуирана от Донбас: Забравих парите, но си взех иконите

Жена, евакуирана от Донбас, описа за преживения смут да напусне наложително дома си, до момента в който 90-годишната й майка желала да остане у дома и да готви борш за бойците.

Тя е евакуирана с майка си, сина си и племенника си, и са настанени в лагера Берьозки в Ростовска област.

„ Всичко с евакуацията беше проведено, всичко е наред. Със сълзи на очи си тръгнахме, тъй като всичко това беше ненадейно, бързо. Мислехме, че всичко към този момент е свършило, само че се оказва, че всичко се повтаря още веднъж, още по-лошо. Евакуирани са към този момент множеството деца и възрастни хора от града ", споделя жителката на Донбас.
 БГНЕС

 БГНЕС
На въпрос в кой миг фамилията е схванало, че е време да бягат от възможния спор, тя отговори, че са мислили да останат допоследно.

„ Искам да бъда почтена, мислехме, че въпреки всичко ще останем, че всичко е завършило, само че по-късно, когато и учителите, и от всички служби започнаха да приканват за незабавна евакуация, разбрахме, че обстановката е сериозна. Обикаляха хора, правеха описи, подготвяха паспорти, разнообразни документи. .. “, спомня си дамата през сълзи.

Жената споделя по какъв начин в града към този момент са готови бомбоубежищата , по какъв начин се строят стремително лечебни заведения, а младите мъже биват мобилизирани.

На въпрос какво ще стане, в случай че останат в дома си, дамата дава отговор " това ще е просто последна разходка до гробищата ".
 БГНЕС

 БГНЕС
Интензивен обстрел от украинската войска се е чувал в събота вечерта в град Донецк. Канонадата звучи в централната, северната и западната част на столицата на Донецката национална република (ДНР), оповестиха съветски медии . Жителите на кварталите Ворошиловски и Киевски настояват, че е имало над две дузини детонации с тежки муниции, като обстрелът продължава. Предполага се, че украинските сили за сигурност обстрелват града с тежка артилерия.

Вече сутринта в недел я три обитаеми места в Донецката национална република (ДНР) бяха обстрелвани от украинските сили за сигурност в границите на един час, оповестиха в неделя представителството на ДНР в Съвместния център за надзор и съгласуваност на режима на преустановяване на огъня. Украинските войски обстрелват Докучаевск, Спартак и Донецк, изстреляни са общо 30 мини с диаметър 120 мм.

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се пробваха да нападат позициите на националната милиция на Луганската национална република (ЛНР) в неделя сутринта, съобщи представителят на Народната милиция на ЛНР Иван Филипоненко. „ Около 5 часа сутринта военнослужещи от 79-а въздушно-десантна бригада се пробваха да нападат позициите на националната милиция в региона на обитаемото място Пионерское с прекосяването на река Северски Донец. В резултат на конфликта врагът понесе загуби и се отдръпна ", сподели той. Разрушени са пет жилищни здания, има и жертви измежду цивилното население. „ Уточняват се спомагателни данни ", осведоми Филипоненко. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР