Жена е загинала при инцидент с надуваема лодка, превозваща най-малко

...
Жена е загинала при инцидент с надуваема лодка, превозваща най-малко
Коментари Харесай

Надуваема лодка с 41 мигранти се разби в скалите на брега на гръцкия остров Лерос

Жена е починала при случай с надуваема лодка, пренасяща минимум 41 мигранти, която се е разрушила в скалистте на брега на гръцкия остров Лерос в неделя по информация на локалните управляващи, заяви Ekathimerini.

Гръцката брегова защита е била сигнализирана от човек, видял тяло в морето. Три плавателни съда и хеликоптер, към които се се е включил и сухоземен екип, се отзовали на мястото на случая и извадили от морето тялото на дамата и момче в безсъзнание. Спасени са още 39 души, шестима от които са съумели да излязат на брега. Лодка е открита потънала на половина.

Осем души, шестима от които малолетни, са приети в болница рано следобяд, а останалите са настанени във краткотраен лагер.

В региона духа плевел вятър и вали дъжд.

Министърът на корабоплаването и островната политика Йоанис Плакиотакис е обвинил " незаконните мрежи от трафиканти, които работят от Турция, толерирани от турските управляващи ", че са изоставили мигрантите.

Остров Лерос е ситуиран наоколо до турския бряг. Надуваеми лодки, яхти и моторници постоянно транспортират мигранти от Турция към Гърция, като някои тях даже се пробват да стигнат до Италия, без да се преценяват д метеорологичните условия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР