Жена е предотвратила опит за измама в Свиленград, а друга

...
Жена е предотвратила опит за измама в Свиленград, а друга
Коментари Харесай

Наета от ало измамници осуети опита им да вземат над 15 000 лева от възрастен мъж

Жена е предотвратила опит за машинация в Свиленград, а друга от Любимец е била излъгана с 6000 лв. от нарушители по телефона, заяви Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Хасково.
Още по темата
На 4 ноември 46-годишната от Свиленград била наета по телефона по публикация като координатор, като ѝ обяснили, че ще препраща документи. Същия ден, към 14:00 ч., получила позвъняване от мъж, който ѝ наредил да отиде на адрес в града и от мъж да прибере пари, които били за покупка на строителни материали. Жената посетила посочения ѝ адрес на улица " Сергей Румянцев ", където 79-годишен мъж ѝ предал плик с 15 710 лв. . На него час по-рано пък му позвънил чужд, показал се за служител на реда. Съобщено му било, че ще бъде посетен от жена измамница, на която той да даде парите, като по този метод ще бъде хваната от служителите на реда.

Инструкцията към дамата била като вземе парите, да ги отнесе в Димитровград в региона на пазара. След като взела сумата, дамата се усъмнила, че става въпрос за машинация, посетила полицейското ръководство и осуетила закононарушението.

Без щастлива развръзка обаче се е разминала жена от Любимец , която са съумели да излъгват два дни по-късно. Вчера на телефона на 72-годишната е позвънил мъж, показал се още веднъж за служител на реда. Той ѝ съобщил, че синът ѝ е арестуван в полицейското ръководство и с цел да бъде освободен, е нужно да даде всичките си спестявания. Жената събрала 6000 лв. и ги предала на чужд в региона на локалната черква. След като се прибрала и видяла сина си схванала, че е излъгана, и алармирала в сектора.

Телефонните измами в Хасковска област започнаха още веднъж след близо половин година пауза. По същата скица - мнима полицейска акция за залавяне на телефонни измамници, на 27 октомври възрастен мъж от Харманли бе прилъган да даде спестяванията си от 13 000 лв.. Преди този случай последният бе на 13 май в Димитровград с въведена в подвеждане жена, която даде 23 000 лв., само че в следствие куриерът бе открит и върна 5000 лв. от откраднатото.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР