Жена е оцеляла повече от 30 часа при минус 20

...
Жена е оцеляла повече от 30 часа при минус 20
Коментари Харесай

Жена оцеля 30 часа на -20° в Рила

Жена е оживяла повече от 30 часа при минус 20 градуса в Рила, преди да бъде избавена от планинските спасители от Дупница. За това заяви Кирил Чолаков от избавителната работа. Пострадалата е на 42 години и е от Кюстендил.

Вчера тя вдигнала по паника дупнишките спасители. Спасена е била само поради забравения си багаж и съобразителността на спасителите от отряда, които дори не са били на дежурство.

В понеделник дамата пристигнала в новата хижа на Рилските езера. Казала, че отива към остарялата хижа и оставила багажа си. Когато спасителите се качили в новата хижа през вчерашния ден, видели, че чантите стоели непокътнати пред входа. Поразпитали хората в хижата и разбрали, че багажът е на жена, която е пристигнала през вчерашния ден, само че не е нощувала при тях. Разпитали хижите в съседство, само че по този начин и не я разкрили. Двама от спасителите, които били на поход, намерили чанта с храна и вода и контракт с мобилен оператор с данните на изгубилата се жена.

Благодарение на това съумели да се свържат с нея. Тя обяснила, че се намира на рид и не си усеща краката от кръста надолу.

Въпреки неправилно подадените данни за местонахождението ѝ, дамата била открита жива към 14,00 часа следобяд през вчерашния ден, в основата на връх Харамията.

" Има съществени измръзвания, нека да има шанс да се отърве леко ", разяснява Чолаков.

Спасителите прецизираха, че са разкрили дамата на 2300 метра надморска височина, при минус 20 градуса, неприятно време и гъста мъгла. След свалянето ѝ постралата е била превозена в болничното заведение " Пирогов ", поради измръзванията на краката си.

" Наистина е имала шанс да оцелее при тези условия и в случай, че е без никава екипировка ", разясниха спасители, взели участие в акцията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР