Жена е обвинена в трафик на диви животни, след като

...
Жена е обвинена в трафик на диви животни, след като
Коментари Харесай

Откриха 130 отровни жаби в багажа на пътник на летището в Богота

Жена е упрекната в трафик на диви животни, откакто колумбийската полиция откри 130 отровни жаби в багажа й на летището в Богота, Колумбия. Това съобщи БиБиСи.

Животните са открити в дребни кутии с филм. Те са били обезводнени и уплашени.

Жената, пътуваща към Сао Пауло през Панама, твърди, че е получила жабите като подарък от локална общественост в Южна Колумбия. Колумбийската полиция показва, че в случай че се продадат, жабите могат да костват до 1000 $ всяка.

Министърът на околната среда Адриана Сото акцентира, че глобата за владеене на една такава жаба може да доближи 56 милиона песо (14 300 долара).

Жабите Арлекин, известни още като жаби с отровни стрели (Oophaga histrionica), са с размери по-малки от човешкия палец. Кожните им жлези създават мощно токсична отрова, която в предишното е била употребена от локалните хора за покриване на върховете на стреличките, които употребяват за лов.

Жабите Арлекин са заплашен тип, който se sre]a във влажни гори по крайбрежието на Тихия океан сред Еквадор и Колумбия и в други страни в Централна и Южна Америка. Застрашеният им статус ги прави доста търсени от частни колекционери.

Трафикът на диви животни е постоянно срещан в Колумбия и в Латинска Америка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР