Жена е била сварена до смърт в санаториум край Пловдив,

...
Жена е била сварена до смърт в санаториум край Пловдив,
Коментари Харесай

Жесток инцидент с жена в санаториум край Пловдив

Жена е била сварена до гибел в санаториум край Пловдив, а казусът е бил затрупан от полицията сходно на този с нарязаната Дебора.

Жената е била открита от личния й брачен партньор. Трагедията се разиграла в края на юли предходната година, само че казусът не е бил оповестен от полицията. За него излиза наяве от решение на Районния съд в Асеновград отпреди няколко дни, с което на управата на санаториума е наложена санкция в размер на 1500 лева след обстойна инспекция, оповестява marica.bg. 

Жената била пациент в санаториума. Починала по време на осъществяване на процедура с вана, при която дежурният личен състав не отчел продължителността на процедурата.

След това пациентката била открита от брачна половинка си мъртва във ваната, която била цялостна с доста топла вода. Жената имала следи от изгаряния със срутване на кожата. Впоследствие от назначената в хода на досъдебното произвеждане тройна съдебно-медицинска е открито, че повода за гибелта е остра сърдечно–съдова и дихателна непълнота в резултат на свеж инфаркт.

В хода на инспекцията от проверяващите било открито, че ваните се обслужват от двама санитари. Констатирани било също, че до ваните няма система за звукова или светлинна индикация за връзка на пациента с личния състав при нужда.

Липсвала и сигнална система за отмерване на продължителността на процедурата. При лекуването във вана, пациентът независимо цялостни ваната и темперира водата, както и самичък управлява продължителността на процедурата.

При горните констатации от контролните органи било признато, че при лекуването на пациентката има нарушени правила от Наредба №30 от 19 юли 2004 година, касаеща одобряване на медицински стандарт " Физикална и рехабилитационна медицина ". Бил формиран акт и наложена имуществена глоба в размер на 1500 лева Магистратите я удостоверили преди броени дни. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР