Жена, чийто партньор е починал след поставяне на ваксина на

...
Жена, чийто партньор е починал след поставяне на ваксина на
Коментари Харесай

Жена получи £120 000 обезщетение за смърт след поставяне на AstraZeneca

Жена, чийто сътрудник е умрял след слагане на ваксина на AstraZeneca, е първото лице, получило обезщетение за гибел от ваксина Covid , съобщи BBC.

Бившият избраник на Вики Спит - 48-годишният Сион от Алстън, Къмбрия, се разболява осем дни след инжекцията и умира през май 2021 година

Тя получава оптималната сума от £120 000, само че твърди, че тя не е задоволителна.

38-годишната жена съобщи, че е задлъжняла, откакто е изгубила приходите на Сион, и е трябвало да разполага с близо £180 000.

Г-жа Спит също по този начин съобщи, че е трябвало да чака прекомерно дълго за обезщетение по схемата за погашение на компенсации за вреди от ваксини от 1979 година и че сумата не е била съобразена с инфлацията от основаването на схемата.

 

Плащанията за вреди от ваксина са налични за всеки, който е станал неработоспособен вследствие на имунизация, и хората могат също да аплайват от името на някой, който е умрял.

Схемата предлага еднократни, освободени от налози суми до 120 000 английски лири и макар че заплащанията не засягат правата на хората да подхващат правосъдни дейности,  те могат да се отразят на техните компенсации.

 

 Г-жа Спит извиква кола за спешна помощ за Сион, когато той стартира да страда от " трудно " главоболие на 13 май предходната година и умира в Кралската болница " Виктория " в Нюкасъл шест дни по-късно.

Смъртният му акт удостоверява, че е умрял в резултат на затруднения от имунизацията.

 

Спит приканва държавното управление да усили оптималния размер на компенсацията, с цел да се отрази по-добре загубата на приходи, които човек на 40 години би получил преди пенсионирането си.

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР