Жена беше спасена от рухнала хотелска сграда повече от 48

...
Жена беше спасена от рухнала хотелска сграда повече от 48
Коментари Харесай

Жена е извадена след 48 часа от руините на хотел в Индонезия, трагедията е неописуема, загиналите са вече над 1000

Жена беше избавена от рухнала хотелска постройка повече от 48 часа след опустошителното земетресение на индонезийския остров Сулавеси, заяви представител на избавителните екипи, представен от ДПА.

Жената била открита сред бетонни отломки и леглото си на втория етаж на хотел " Роа-Роа " в град Палу, един от най-тежко засегнатите от петъчното земетресение, сподели началникът на избавителната интервенция пред локалната телевизия " Компас ". " За благополучие, тя е била защитена от матрака и по този начин е оживяла ", съобщи той. По думите му дамата е била в положение да дава отговор на въпроси, съобщи Блиц.

По-рано денем представител на националната работа за реакция при бедствия съобщи, че евентуално към 60 души към момента са под руините на седеметажния хотел.

Индонезийският президент Джоко Видодо съобщи, че на спасителите им е мъчно да откриват потърпевши, тъй като има дефицит на тежка техника, съобщи Асошиейтед прес. Властите пренасочват към засегнатите региони още тежки машини, сподели той и изрази вяра, че до тази вечер те ще са пристигнали.

Джоко Видодо посети град Палу, където съобщи, че има дефицит на гориво, електричество - и храна, тъй като множеството магазини остават затворени. Той добави, че страната доставя муниции по въздух и прикани жителите на Палу да останат там, с цел да оказват помощ на района да се възвърне допустимо най-бързо.

В петък вечерта земетресение с магнитуд 7,5 провокира приливни талази, високи до шест метра. Над 830 са доказаните починали, само че управляващите се притесняват, че броят на жертвите може да нарасне. Спасителните екипи се пробват да извадят 15-годишно момиче, което е под руините на дома си в село в региона на Палу. Майката на момичето и друга негова родственик са починали.

Индонезийската работа за реакция при бедствия съобщи, че от здравни съображения в Палу жертвите ще бъдат погребвани в общи гробове. Към момента на бедствието в Палу е имало 61 чужденци, множеството от тях не са в неопределеност. Предполага се, че един южнокореец е под руините на хотел " Роа-Роа ". В неопределеност са трима посетители от Франция и един от Малайзия. Оцелелите ще бъдат евакуирани в град Макасар, намиращ се също на Сулавеси.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР