Жельо Бойчев Депутати от групата на БСП за България внесоха

...
Жельо Бойчев Депутати от групата на БСП за България внесоха
Коментари Харесай

БСП внесе Бюджет 2018 в Конституционния съд


Жельо Бойчев

Депутати от групата на " Българска социалистическа партия за България " внесоха тъжба в Конституционния съд за процедурата по приемане на държавния бюджет за 2018 година, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

" Нарушен е чл.88 от българската конституция, където ясно е написано по какъв начин се приема всеки закон - на две четения. Искаме процедурата по приемането на Закона за държавния бюджет да бъде оповестена за противоконституционна ", разяснява зам.-председателят на парламентарната група на левицата Жельо Бойчев.

Социалистите чакат Конституционен съд да се произнесе позитивно, тъй като ръководещите са обезсмислили дебата и процедурата по приемането на бюджета. " Направиха го с аргумента, че предложенията на опозицията нарушават финансовата рамка, заложена от министъра на финансите ", сподели Бойчев. Той бе безапелационен, че България е парламентарна република и българският парламент може да прави оферти и промени по бюджета.

Филип Попов изясни, че става въпрос за предлагането на Васил Антонов от левицата да се провиснал пари за катедралния храм " Св.Александър Невски " и за Зографския манастир в Атон. По думите му, в случай че Конституционен съд отсъди позитивно по жалбата на Българска социалистическа партия, чл.6 ще би трябвало да се преразгледа.

" Управляващите нарушиха Конституцията, извънредно недопустимо е, че те протягат ръка на православната религия на българите, защото ставаше дума за 1.13 млн. лева ", добави Румен Гечев. Тексът в началото бе признат по време на среднощното съвещание на Народното събрание по бюджета, само че на трето гласоподаване на другия ден бе отхвърлено. Въпреки това няколко дни след охвърлянето на средствата в закона държавното управление отпусна към милион лв. за храмовете със свое разпореждане.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР