Желязното ГРУ се пропука и Путин ще предприеме мерки. Нъзвожно

...
Желязното ГРУ се пропука и Путин ще предприеме мерки. Нъзвожно
Коментари Харесай

Само тук: Путин ядосан на „прилепите“, вкарали Кремъл в световни скандали

Желязното ГРУ се пропука и Путин ще предприеме ограничения. Нъзвожно е шефове на ГРУ да се разделят с постовете, а осветените офицери, въпреки и награждавани неведнъж, ще получат сурови наказания. Разкритията докараха на Кремъл неприятности и нерви. Бившият офицер от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Путин се оказа в състояние да се пази, което то по никакъв начин не харесва.

Припомняме: Чехия изгони 18 съветски дипломати във връзка разкрития на чешките служби, че чиновници на Главното разследващо ръководство на съветския Генерален щаб (ГРУ) са забъркани във взривяването на хранилища с военна продукция във Врбетице. Появи се и „ българска диря “ – чешките управляващи оповестиха, че в складовете се е съхранявали муниции, благосъстоятелност на компания на българския предприемач Емилиян Гебрев. Което евентуално е трансформирало българския предприемач в цел за ГРУ.

Изключително необичайно в тази обстановка е мълчанието на българската прокуратура. А чехите са безапелационни, че са търсили подпомагане от София.

За руските и съветските секрети служби е казано и писано доста, само че те постоянно остават забулени в мъгла от секрети и мистерии. Всепризнато е от специалисти, че са едни от най-големите и безкомпромисните в света. В Топ 3 от години се загатват американските, съветските и английските служби. За място измежду тях претендира израелската МОСАД, която е потвърдила своята успеваемост.

Основателно тези дни доста хора се питат: Какво в действителност е ГРУ?

ГРУ е Главно разследващо ръководство на Генералния щаб на Руската войска. Често чиновниците назовават себе си „ прилепите “ – виждат всичко и през нощта. Повод е дългогодишната емблема на ГРУ – прилепът.

Нерядко хората бъркат Службата за външно разузнаване на Русия и ГРУ. Различни са.

СВР се занимава с " политическо " разузнаване, а ГРУ – с извличане на военна информация.

Руското военно разузнаване води началото си от времето на Александър I през 1810 година.
Съвременната история на Главното разследващо ръководство към Генералния щаб обаче стартира на 5 ноември 1918 година.
Главната задача на днешното ГРУ е да води агентурна, галактическа и радиоелектронна активност зад граница. Служителите са длъжни да събират информация, която е нужна на управляващите в Русия с цел да взимат избрани решения в политическата, икономическата, военната и научната област.

Структура

Главното ръководство се състои от 13 ръководства и 8 спомагателни отдела.

Управления

Първо ръководство – покрива страните от Европейски Съюз и Европа.

Второ ръководство – страните от Северна и Южна Америка, Англия, Австралия и Нова Зеландия

Трето ръководство – страните в Азия

Четвърто ръководство – страните в Африка

Пето ръководство – оперативно разузнаване

Шесто ръководство – радиотехническо разузнаване

Седмо ръководство – НАТО

Осмо ръководство – елементи със особено предопределение (Спецназ)

Девето ръководство – нови технологии, най-вече във военната област

Десето ръководство – военна стопанска система

Единайсто ръководство - стратегически доктрини и нови въоръжения

Дванайсто ръководство – водене на осведомителна война

Тринайсто ръководство – галактическо разузнаване

Други значими структури:

Отдел фрагменти

Отдел Оперативно-технически задания

Административно-техническо поръчителство

Международни връзки

Архивна работа

Информационна работа

Офицерите за диверсионна активност се образоват в Рязанското висше въздушно-десантно учебно заведение. Офицерите за Шесто ръководство се приготвят в Череповецкото военно-инженерно учебно заведение. Кадри за другите ръководства и изключително за агентурна работа и дейности в чужбина се образоват във Военната академия на Министерството на защитата. Разбира се и във вузове,специализирани в съвременни технологии и интернационалните връзки.

Диверсионни елементи

Първата част с диверсионно предопределение е основана през 1916 година край град Витебск – Отделна морска бригада със особено предопределение.

В днешно време Спецназ се състои от 8 обособени бригади, в които служат към 10 000 военнослужещи.

През последните години и изключително след отравянията с „ Новичок “ и воденето на осведомителна война се прочу отделение 29155. С какво се занимава знаят малко на брой в ГРУ и Кремъл. Служители са профилирани в подривна активност, саботажи и убийства. В него служат почти 20 офицери с универсални качества и опит.

Счита се, че това поделение е забъркано в дестабилизацията и анексията на Крим (2014 г.), акциите за дестабилизация в Молдова (2014 г.), несполучливия прелом в Черна гора (2016 г.), интервенции, свързани с WADA (Международната антидопингова асоциация – бел. ред.) в Швейцария (2016 г.- 2017), отравянето на Гебрев, синът му и шеф на ЕМКО в България и други Поделение 29155 е разследвано и в Испания, след разкрития за пътувания до Барселона преди и по време на референдума за самостоятелност на Каталуния през 2017 година.

Началник на ГРУ е адмирал Игор Олегович Костюков.

Първи зам.-началник е ген. Владимир Алексеев.

Заместници: ген. Вячеслав Кондрашов, ген. Сергей Гизунов и ген. Игор Лелин.

Екип на Фрог нюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР