Желязната завеса вече е факт. От едната страна я спуска

...
Желязната завеса вече е факт. От едната страна я спуска
Коментари Харесай

Руски политолог припомни какво се случи с Чаушеску от гледна точка на днешните събития в Русия и Украйна

Желязната завеса към този момент е реалност. От едната страна я спуска Европа и въобще Западът, а от друга - Путин. Напрактика със своята политика той връща Русия към положението отпреди 100 години, когато се състоя болшевишката гражданска война и концепцията беше страната ни да е самостоятелна от Запада - в стопански, политически и информативен проект. Но това е тирания, която ръководи жителите посредством репресивни способи. 

Това разяснява пред Навални лайф политологът Кирил Рогов.

Сега, за жалост, виждаме сходно неуместно повтаряне на този сюжети. За да се стигне до ерес на елита в Русия, би трябвало той самичък да откри, че ситуацията е несигурно и да отстъпи от ръководещите, търсейки поддръжката на хората в страната, които не поддържат режима. За да може властта да резервира елита при себе си, тя би трябвало да сътвори възприятието, че болшинството от хората поддържат режима и към момента има запаси и потенциал. Разбира се, сега има голям стопански напън над Русия и част от елита, който стои зад Путин, безусловно ще остане без нищо и по тази причина поддръжката на режима към този момент няма да има смисъл, разяснява той.

Има още един забавен миг. Той е обвързван с военните. Съществува обстановка, в която те не могат да изпълнят заповедта, която им е подредена и те се оказват в доста тежка обстановка, защото се опасяват да признаят, че не могат да изпълнят задачата. Ще ви напомня историята на Чаушеску, чиито военни от боязън, че не извършват заповедите му в последна сметка го залавят и разстрелват.  Всъщност посредством разстрела военните му се избавят от опасността, която носи неизпълнението на поставените им задания, напомни политологът.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР