Желязната икономическа завеса пада все по-осезаемо.Все още някои западни компании

...
Желязната икономическа завеса пада все по-осезаемо.Все още някои западни компании
Коментари Харесай

LG, Bosch и Sony затварят всички магазини в Русия

Желязната икономическа завеса пада все по-осезаемо.

Все още някои западни компании държат магазини и офиси в Русия поради дълготрайни контракти за наем. Доставки на нова стока обаче няма от дълго време. 

Магазините на домашен уреди LG, Bosch и Sony затварят в цяла Русия. 

Това се е случило заради неналичието на доставки на нови артикули и приключването на договорите за наем на пространствата, пишат съветски медии.

Техническата поддръжка на компаниите също оповестиха, че останалите артикули са в тотална ликвидация. 

Търговските обекти от Южна Корея, Германия и Япония би трябвало да бъдат сменени от снабдители от Турция и Китай, настояват съветските медии.

След началото на пълномащабната инвазия доста задгранични марки стопираха да доставят артикули на клоновете си в Русия. Те включват също LG, Bosch и Sony.

Процесът на овакантяване на Русия се проточи 2 години заради дълготрайни контракти за наем, чието предварително преустановяване може да докара до обилни санкции.

Наемателят би трябвало да даде шестмесечно предупреждение за прекратяването на наемния контракт, тъй че за сътрудниците на дребно, които напускаха, беше по-лесно да оставят магазините до края на контракта, въпреки нова стока да няма.

В тази обстановка магазините за домашен уреди се оказаха нерентабилни и производителите към този момент няма и смисъл да популяризират стоките си в Русия.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР