Желяз Андреев и останалите четирима български граждани няма да бъдат

...
Желяз Андреев и останалите четирима български граждани няма да бъдат
Коментари Харесай

Няма да задържат Желяз Андреев и останалите българи

Желяз Андреев и останалите четирима български жители няма да бъдат арестувани. Това стана ясно след среща на премиера Бойко Борисов, основния прокурор Сотир Цацаров и правосъдния министър Цецка Цачева с американския дипломат Ерик Рубин. Разговорите се организираха в сряда в Министерския съвет.

„ В резултат на извършените диалози американската страна ще одобри, че не се касае за наложителен случай. Или казано по различен метод - няма да се пристъпва към задържането на лицата”, изясни Цацаров.

„ По наше схващане не са налице всички юридически предпоставки за изгонване на лицата по проблема „ Желяз Андреев”. Липсва изискуемата по контракта за екстрадиция европейска заповед за арест двойна наказуемост, липсват и предпоставките по силата, на които могат да бъдат излъчени български жители. Шансът настояванията за екстрадиция да бъдат почетени от българския съд, съгласно нас, е минимален”, сподели в Министерски съвет основният прокурор.

„ Както е известно, задържане е било поискано във връзка с Желяз Андреев и то е било отказано от Добричкия областен съд. В същото време обаче на същите учредения за още четирима български жители такова искане е направено и към сегашния миг прокуратурата не е пристъпила към неговото изпълнение”, добави Цацаров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР