Железен елемент, забил се в задната гума на колата на

...
Железен елемент, забил се в задната гума на колата на
Коментари Харесай

Нова версия: Забито в задната гума желязо - причина за смъртта на Тошко Бараков и Виктор Василев

Железен детайл, забил се в задната гума на колата на Петър Маринашки, може да е причина за нещастието до село Кадиево, при която починаха Тошко Бараков и Виктор Василев. Този аргумент изрече в правосъдната зала отбраната на обвинения.



По мотив доказването на тази версия за случая от ноември 2020 година, бе поискана спомагателна автотехническа експертиза. По думите на отбраната, в първа инстанция не е прегледан фактът, че от фотосите от местопроизшествието се вижда, че има забит дълъг железен предмет в задната дясна гума. 

" Вещото лице споделил, че няма данни за механически аргументи за злополуката и не е разгледал този факт. Едно от момчетата, било в колата - Николай Лисков, споделя, че усетил колата да сервира, като че ли е блъсната откъм гърба. Това води до извод, че злополуката може да се дължи на неочаквана причина. С въпросите си към движимостите лица целим да се изяснят тези условия - какъв е този предмет и дали е способствал за ПТП-то ", показаха от отбраната. 

Двамата юристи на Маринашки желаеха и нова химическа експертиза. По думите им Маринашки е бил на мястото на злополуката 4 часа, като през това време не е бил охраняван, т.е. имал е опцията да пуши. Тоест, не е изрично ясно в действителност по кое време е използвана дрогата - преди или след случая. Защитата уточни още, че защото в районното в Стамболийски няма арестно помещение, Маринашки също не е бил охраняван и следен. Адвокатите желаеха да се отговори на въпросите дали Маринашки е посещаван в районното в Стамболийски и по-късно в Трето районно в Пловдив, дали там са му давани вода и храна. 

Адвокат Антоанета Николова, която съставлява почернения татко на Тошко Бараков, уточни че направените нови претенции целят единствено и само шиканиране на процеса. 

Защитата на Маринашки пък отговори на изявлението с думите, че едно наказателно произвеждане е в детайлите, във обстоятелствата. Адвокатите на водача на БМВ-то ковчег желаеха и физическа експертиза, с която да се потвърди, че скоростта на придвижване на колата е била естествена и в разрешение стойности. 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР