Желая на българския народ здраве, надежда, оптимизъм и любов.На ден

...
Желая на българския народ здраве, надежда, оптимизъм и любов.На ден
Коментари Харесай

Росен Желязков подари на Франциск везана икона на Светите братя Кирил и Методий и Св. Климент

Желая на българския народ здраве, вяра, оптимизъм и обич.

На ден като днешния празничен 24 май би трябвало да си пожелават единствено хубави неща.

Хубави неща пожела и папа Франциск на нашия народ.

 

Това съобщи ръководителя на Народното събрание Росен Желязков след срещата с папа Франциск във Ватикана точно на 24 май.

 

Проведохме доста потребен диалог. Папата пази прелестни мемоари от визитата си в България през 2019 година, съобщи Желязков и продължи:

 

За него мирът е положително богатство, не е задоволително единствено да няма война. Трябва да градим мостове сред другите вероизповедания и вяра, това важи с цялостна мощ в подтекста на вътрешните ни политически събития, уточни още шефът на Народното събрание.

 

Председателят на Народно събрание сподели, че научавайки, че в делегацията са включени всички парламентарни сили, папата е попитал елементарно ли се поддържа връзка. " Казах му, че когато има национални дела сме обединени. Той го насърчи и сподели, че е прелестно, че хем сме разнообразни, хем сме единни ", сподели Желязков. И добави, че съгласно него по националните си дела в действителност сме единни. 

 

В този подтекст е бил и поздравът на Светия отец по случай 24 май към формалната делегация, включваща представители на всички парламентарни групи с думите: Поздравявам Ви за това, че макар че сте толкоз разнообразни сте дружно в името на Вашата страна България!

 

Росен Желязков описа и за диалога си с кардинал Паролин.

" Проведох поличически диалог. Във Ватикана са добре саполитзнати с развиването на политическата обстановка у нас и насърчават процеса за нормализация на политическия живот, който сега тече.

Обсъдихме и интернационалните тематики като войната в Украйна и интеграцията на Западните Балкани.

Като акцентът падна върху една християнска Европа, в която е извънредно значимо да градим мостове. "

 

В двора на базиликата " Сан Клементе " Росен Желязков разяснява и политическата конюнктура у нас.

 

" Важо е да има устойчиво ръководство, двегодишната рецесия в страна от Европейски Съюз буди паника ", безапелационен бе той.

 

Според него в случай че две обединения с идентични визии не съумеят да създадат общо държавно управление в името на страната, това граничи с горделивост.

 

И акцентира, че гордостта в нашата вяра е неприемлива.

 

По време на аудиенцията на четири очи Желязков е подарил на Светия отец единствена по рода си икона на Св. Св. Кирил и Методий дружно с техния възпитаник Климент Охридски. Тя е ръчно везана със златен конец от две сестри от Панагюрище.

 

На гърба на иконата е изписано, че е подарък от ръководителя на Народното събрание на България. А самата реликва е била сложена във везан калъф от кадифе с логото на Народното събрание.

 

Очаквайте подробности 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР