Желанията, които отправяме не само на Нова година, но и

...
Желанията, които отправяме не само на Нова година, но и
Коментари Харесай

Как правилно да формулирате новогодишните си желания

Желанията, които насочваме освен на Нова година, само че и като цяло, би трябвало да бъдат " екологични " и почувствани, споделя психологът и трансформационен треньор Юлия Романова в диалог с „ Российская газета “.
Екологичност на желанието Грешно е да желаете нещо на някой различен.
„ Не можете да кажете „ желая брачният партньор ми да печели три пъти повече “. Това е неекологично предпочитание, тъй като не се отнася до вас, а до вашия брачен партньор. Съпругът или всеки различен човек може да има свои лични показа за щастието, свои задания и ползи, които не подхождат на вашите. И може би работата и заплатата на вашия брачен партньор вътрешно да го удовлетворява ", дава образец Юлия Романова.
Правилно е да пожелавате за себе си.
„ Вашето предпочитание за по-висок приход за брачна половинка ви в действителност отразява желанието да увеличите приходите на фамилията. Затова е по-правилно да го формулирате по този метод: „ Искам по-висок приход за моето семейство “, споделя Юлия Романова.

Същото е и с децата. Вашето дете може да не желае да върви в учебното заведение, което сте избрали. Ето за какво е погрешно да се мисли: „ Искам детето ми да стане студент в подобен и подобен университет. Правилното е: „ Нека детето ми да влезе в добър университет и да получи компетентност, която дава отговор на неговите качества “, предлага психологът.
Какво е нужно на фантазиите, с цел да се осъществен?
Често дамите над избрана възраст си пожелават да станат баби допустимо най-скоро. И даже приказват за това на глас на децата. " Струва си да се замислите, какво стои зад желанието да станете баба? Вероятно това е желанието да компенсирате неналичието на пълноценност, от време на време самотност, да запълните живота с нещо, да се реализирате посредством обич и внимание. Следователно можете да намерения за това, в какви други области можете да го получите или да се деянията ", - споделя Юлия Романова.

Ако в фамилията има болен човек, да вземем за пример малолетно дете, желанието отново би трябвало да бъде екологично. „ Правилно е настояването да се формулира по този метод: „ Искам да бъда майка на крепко дете. „ Здравето е обособена и комплицирана тематика. Но в резюме може да се каже, че заболяванията нормално са свързани с проработването на някакви въпроси от болния човек или неговото семейство “, разяснява психологът
Фокусирайте се върху положението си Не е вярно да си пожелавате нещо без чувства.
„ Хората постоянно си мислят: желая такава и такава къща, кола, работа, екскурзия. Но в този миг не помнят да мислят, че желаят да бъдат щастливи, откакто са придобили това, което са замислили. Тоест слагат нещо разбираемо и измеримо като цел, само че пропущат момента, който е обвързван със положението. И тогава идва тази къща, работа или даже сътрудник, само че няма благополучие ", дава образец Юлия Романова.

Правилно е да си пожелавате нещо, представяйки си положението след приемането му
Благодарете на остарялата година, преди да отправите пожелания към Новата
„ Когато си пожелавате нещо, не забравяйте да мислите в този миг за положението, което ще преживеете, откакто получите това, което желаете. Например, в случай че желаете нова работа, помислете какво би трябвало да бъде тя, с цел да работите с интерес, да получите освен друга позиция и заплата, само че и опция за самореализация и самопризнание ", обръща внимание психологът. Можете да пандизите очи и да си визиите, че това, което желаете, към този момент е тук. Колкото повече елементи се обмислят, до момента в който се прави желанието, толкоз по-вероятно е то да се сбъдне.
Умение да пуснете желанието Грешно е да зацикляте върху замисленото. Ето по кое време в действителност се сбъдват стремежи!
Може да не знаете, само че има време в денонощието, когато завесата сред вашето схващане и Вселената става едвам различима. Но това трае самичък...
Прочети повече
„ Когато човек желае нещо доста мощно, той стартира да генерира прекалено напрежение в посока на стремежи обект. Понякога това става като фикс идея. Например това се случва, когато дамите желаят деца. Целият живот е отдаден на забременяването, като в това време се пропуща доста. Или човек желае пари и стартира да посвещава живота си на печелене, без да обръща внимание на фамилията, здравето. Желанията не би трябвало да се трансформират в свръхцели, другояче в тях пораждат доста напрежение и тежка сила. Никой и нищо не обича натиска. Към желанията би трябвало да се отнасяме леко, като към безоблачен лъч - можеш да го хванеш, само че може и да ти се изплъзне “, споделя Юлия Романова.
Можете да имате няколко стремежи.
Важно е да си пожелаете нещо и да го пуснете. И е добре, когато има доста стремежи, тогава има няколко фокуса на внимание ", предлага психологът. Юлия Романова предлага да вършиме стремежи в осем съществени витални сфери:

- здраве;

- любов;

- връзка;
5 правила посредством които желанията постоянно се сбъдват
Забелязвали ли сте по какъв начин на някои хора мечтаният им се сбъдват бързо, а при други нищо не се получава. Според езотериците реализирането...
Прочети повече
- духовно израстване;

- приятелство;

- самореализация;

- свободно време или хоби;

- финанси.
Защо Вселената не извършва желанията ти? Не си си платил!
Всеки от нас има фантазии, за които копнее цялостен живот. По една или друга причина обаче те по този начин и не се реализират. Интересно е, че в мног...
Прочети повече
От позиция на логиката на психиката, да си пожелаваме нещо, е вярно, продължава Юлия Романова. Хората имат система, наречена ретикуларна групировка. Тази групировка се простира по цялата ос на мозъчния дънер. Почти всички нервни сигнали, изпратени до основния мозък посредством сензорни пътища, също постъпват в ретикуларната групировка, където се правят оценка за значимост, преди да им се разреши да задействат кората за тяхната обработка. „ Казано просто, ретикуларната групировка работи като GPS навигатор.
Защо е хубаво да си създадем равносметка преди Новата година
Например планираме да си купим кола и знаем какъв модел. После внезапно започваме да виждаме из града точно този модел, въпреки по-рано той не е бил във фокуса на нашето внимание. Или щом една жена разбере, че е бременна, незабавно стартира да вижда бременни дами на всички места, да вижда детски артикули и така нататък Затова е належащо да си пожелавате всякакви неща, с цел да имате ориентир и да постигате резултати “, изяснява Юлия Романова.

Що се отнася до новогодишните ритуали по залагане на стремежи, отношението на психолозите към тях е позитивно. „ Ритуалите от рода на тези под звън на камбани или до момента в който снежинката се стопи, дават на мозъка команда, че човек е подготвен да тръгне към задачата. Колкото по-голям път изминаваме, толкоз по-голяма е вероятността да стигнем до задачата.

В приказките, с които сме израснали, постоянно има воин, който минава през доста тествания. И по пътя му се появяват разнообразни знаци и маркери, които му подсказват. И в живота също може да има такива неща, символизиращи нашите стремежи. Психолозите ги назовават „ котви “. Това са физически обекти, които удостоверяват вярата ни, че всичко ще се получи “, заключава психологът.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР