Желаният от президента на САЩ Доналд Тръмп военен парад може

...
Желаният от президента на САЩ Доналд Тръмп военен парад може
Коментари Харесай

Военният парад на Доналд Тръмп може да струва 30 млн. долара

Желаният от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп боен церемониал може да коства на американските данъкоплатци до 30 млн. $,  предаде Ройтерс, цитирайки шефа на Административно-бюджетното ръководство на Белия дом Мик Мълвейни.

Мълвейни, който приказва пред бюджетната комисия на Камарата на представителите за показания от Тръмп бюджет от 4,4 трилиона $ за идната година, бе запитан за възможните разноски за желаният от президента церемониал.

„ Оценките, които съм виждал, са доста авансово и сочат за разноски сред 10 и 30 млн. $ според от продължителността. Очевидно е, че едночасов церемониал ще се разграничава от петчасов подобен във връзка с разноските, оборудването и този вид неща. “, изясни Мълвейни.

Според информацията, която се появи в медиите, концепцията на Тръмп за боен церемониал се появила след неговата аудиенция във Франция през 2017 година, когато той и френският му сътрудник Еманюел Макрон следиха парада на френските военни сили в Париж, с който страната отбелязва Денят на завладяването на Бастилията.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Джим Матис сподели предходната седмица, че Тръмп желае Вашингтон да бъде хазаин на парада, само че не изключва опцията той да се организира другаде.

Много от критиците на Тръмп осмяха концепцията за образуване на скъпоструващ боен церемониал в миг, когато Пентагонът изпитва усложнение с покриването на разноските за образование и поддръжка на армията.

„ Предполагам, знаете, че парадът е сходен на тези, които се организират в властнически страни като Северна Корея “, сподели демократът в Камарата на представителите Барбара Лий, обръщайки се към Мълвейни.

„ В тази страна сме имали доста военни паради в предишното. Мисля, че за последно имахме подобен през 90-те години, в случай че не и по-скоро “, отговори Мълвейни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР