Желанието ни е участие в Европа, с новите играчи се

...
Желанието ни е участие в Европа, с новите играчи се
Коментари Харесай

Ивайло Петков: Желанието ни е да участваме в Европа

Желанието ни е присъединяване в Европа, с новите играчи се подвигна равнището на отбора. Благодарен съм на шефовете, които са компактно зад мен във всеки един миг ", съобщи спортният шеф на Арда - Ивайло Петков, в изявление за клубния уебсайт.

Той приказва за селекцията, за прехвърлянето на Лъчезар Котев в съветския Химки, както и за равнището на тима. Петков разкри, че към този момент има интерес към новите попълнения в Арда.

- Г-н Петков, тимът на Арда бе много деен на трансферния пазар през зимната пауза. Приключи ли към този момент всичко към прехвърлянията в клуба?

- Да, прехвърлянията в клуба завършиха, още повече, че трансферният прозорец затвори. Вече започваме да работим за идващия трансферен прозорец. Знаем какви футболисти ни трябват в тима, с цел да стане конкуренцията още по-добра и действаме напред.

- Знаем, че политиката е да се залага на български футболисти, Арда притегли потвърдени имена в родния футбол. Лесни ли бяха договарянията, откакто успяхте да преборите даже тим като Левски?

- Когато имаш сериозен президент и сериозен вложител зад тила, по-лесно се случват нещата. Винаги съм казвал, че приоритет са българските футболисти и когато има подобен на пазара, ние вършим всичко допустимо да го притеглим. Смятам да продължим да работим в тази линия, тъй като това е вярната съгласно мен. Едва, когато няма подобен българин на трансферния пазар, тогава се обръщаме към чужденец, който да е много класен. Няма да укривам, че ние водихме договаряния с други български футболисти, които по една или друга причина не се съгласиха да дойдат при нас и отидоха в други клубове. Смятам, че те в този момент съжаляват за това тяхно решение. Но отново желая да се повторя, че Арда залага и държи да притегля български футболисти.

- Доста експерти разясняват, че след тези прехвърляния, Арда ще играе сериозна роля в шампионата. Видяхме и старта на пролетния шампионат - 3 победи от 5 мача.

- Надявам се с привличането да тези футболисти да сме вдигнали класата на тима. Но за нашия тим има един проблем, който и от преди стои, а ние работим за неговото изчистване. Това е, когато играем като посетители. Дори и последното посещение против Славия, когато не се получи добър мач. В тази връзка желая да кажа, че целият тим е санкциониран за слабото показване и загубата от Славия. Надявам се това да бъде изчистено доста скоро и Арда да бъде главен фактор в шампионата.

- Къде виждате Арда в шампионата?

- Няма какво да крием, желаеме да играем в Европа. Как ще се случи това, дали през шампионата или през Купата на България за нас е без значение. Виждате, че тимовете от 4-о до 8-о място са през 3-4 точки разлика и има вид даже да сме на четвърто място и да играем бараж. Същото важи и за седмо място. Вариантът през Купата на България също е вероятен, тъй като имаме да играем четвъртфинал, който е в един мач и всичко е допустимо. Евентуално присъединяване на тима в Европа първо ще донесе доходи в клуба, а второ - за тези футболисти, които имаме, има огромен вид да бъдат видяни от непознати тимове.

- Като казахте доходи, Арда реализира много сериозен трансфер на Лъчезар Котев в съветския Химки. Как се стигна до този трансфер?

- До този трансфер се стигна с помощта на мои контакти в Русия. Знаете, че съм играл там, както и в Турция. От Химки непосредствено ми се обадиха на мен, тъй като търсеха футболист на тази позиция. Нещата след това се случиха доста бързо, тъй като, когато имаш добър футболист, прехвърлянията стават доста елементарно. Имахме питане и за други футболисти, само че особено за Лъчезар Котев доста се веселя, че съумя да отиде в чужбина, тъй като той има доста капацитет, който може да развие в съветското състезание. Искам и друго да вметна по отношение на новите играчи, които привлякохме през зимата. За тях към този момент има интерес и запитвания от други тимове. Това мен като състезателен шеф няма по какъв начин да не ме радва, а и това е показателно за работата, която правя в клуба.

- Имаше ли разновидности да бъдат продадени и други футболисти?

- Да, имаше интерес и към други футболисти, само че нашата цел не е да разпродаваме тима. Целта ни е да надграждаме и да сме съперници да така наречен грандове в България.

- Вие имате цялата спортно-техническа власт, какво обаче в мнението на притежателите и финансовия покровител за селекцията и прехвърлянията, както входящи, по този начин и изходящи?

- На този стадий имам цялостна поддръжка от тях. Това се оправдава с продажбата на футболист, тъй като до този миг Арда не е продал нито един футболист, като се изключи Деян Лозев преди няколко години в Левски. Тогава аз отново имах роля в този трансфер, тъй като бях състезателен шеф в Левски. Така, че в кръга на шегата аз имам присъединяване във всички прехвърляния на Арда до този миг. Но да се върнем на въпроса за шефовете на Арда, те са компактно до тима и наблюдават всичко, което се случва. Също по този начин желая да кажа нещо друго. Ние би трябвало да победим огромен тим. Ето в този момент в неделя одобряваме Левски и това е една идеална опция да се случи това, което желаеме по отношение на огромните тимове. При един подобен триумф самите футболисти ще придобият самочувствие, което ще им е от доста огромна изгода.

- Предстои мач с Левски, какво е настроението и какво да чакат почитателите?

- Феновете да чакат цялостно себераздаване на футболистите и оптималната конфигурация за победа. Излизаме на 100 % за победа. Да, Левски е огромен тим, само че ние си гоним нашите цели и задания, и желаеме да радваме нашите почитатели, които се надявам да изпълнят стадиона, и да честваме дружно след края на мача.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР