Желанието ни е през есента на тази година да се

...
Желанието ни е през есента на тази година да се
Коментари Харесай

Московски: Искаме да купим нови влакове

Желанието ни е през есента на тази година да се започва процедура за закупуване на нови влакове, сподели в предаването „ Тази сутрин” по bTV транспортният министър Ивайло Московски.

Идеята е финансовият трансфер, който има железницата от страната в размер на 35 млн. лева на година, да бъде събран за идващите 10 година, т.е. доставчикът да достави влакове за към 350 млн. лева, сподели Московски.

По думите му въз основата на тази сума евентуалните снабдители ще се състезават с предложения. Ние ще обявим, че имаме опция за 10 година да изплащаме по 35 милиона, ще заложим какви типове, а те би трябвало да предложат какъв брой на брой влакове могат да доставят, изясни Московски.

Подвижният състав на БДЖ, изключително локомотивите, в някои случаи е на повече от 40 година, само че това е положението на компанията. Ние я заварихме с необслужвани задължения от над 850 млн. лева Към момента компанията е с 393 милиона отговорности, акцентира той.

„ Постоянно се качвам на трен, освен в летните месеци”, безапелационен беше Московски, който настоя, че има влакови посоки, които са с положителни условия.

За новия транспортен кулоар сред София и Скопие министърът разгласи, че в българската си част планът София – Перник – Радомир ще е към 250 млн. евро. Остава допроектирането на сектора до Гюешево и македонската граница, чиято стойност ще стане ясна до края на годината.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР