Желанието на Запада да изолира Русия се проваля, развиващите се

...
Желанието на Запада да изолира Русия се проваля, развиващите се
Коментари Харесай

Лавров: Опитите да се изолира Русия се провалят

Желанието на Запада да изолира Русия се проваля, разрастващите се страни схващат външната политика на Москва. Това сподели съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за списание International Life.

„ Втората среща на върха Русия-Африка, извършена в Санкт Петербург през юли, удостовери твърдия ангажимент на Москва и африканските страни да си сътрудничат и уголемяват партньорствата. Въпреки големия напън от Запада, 48 публични делегации и представители на 5 водещи районни интеграционни асоциации. Освен това 27 страни от континента бяха показани на равнище първо и второ лице. Тези числа ясно демонстрират, че самостоятелната външна политика на страната ни се радва на разбирането на разрастващите се страни, а напъните на Съединени американски щати и неговите съдружници, ориентирани към интернационална изолираност на Русия, се провалиха “, сподели още Лавров.

Лавров означи, че главният вектор на съдействие сред Руската федерация и Африка е помощта за подсилване на политическия, икономическия и софтуерния суверенитет на сътрудниците.

" Готови сме да споделим съответния опит с африканските другари - за повишение на стабилността и конкурентоспособността на техните системи на обществена администрация, обезпечаване на продоволствена сигурност и осъществяване на националните цели в региона на социално-икономическото развиване. Русия се възприема в Африка като благонадежден сътрудник и във връзка с помощ за поддържане на военно-политическа непоклатимост, споразумяване на районни спорове, битка с тероризма, престъпността, обвързвана с опиатите, и други трансгранични закани и провокации ”, добави Лавров.

Според ръководителя на съветското външно министерство срещата откри вероятности за създаване на руско-африканско съдействие в разнообразни области.

„ Това се отнася по-специално за вложения, районна икономическа интеграция, селско стопанство, енергетика, инфраструктурно строителство, потребление на недрата, осведомителни и информационни технологии, опазване на здравето и обучение “, изясни Лавров.

Лавров също по този начин добави, че „ особено внимание заслужава пилотен план за основаване на съветска индустриална зона в Египет, която е предопределена да се трансформира в платформа за произвеждане и експорт на артикули към други страни в района, употребявайки Африканската континентална зона за свободна търговия “.

„ Русия остава съзнателен снабдител на енергийни запаси, храна, торове, медикаменти за Африка. Една от най-търсените области на съдействие е даването на филантропична помощ на страните в района, които имат особена потребност “, съобщи Лавров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР