Желанието на Стефан Данаилов да се върне по-бързо към сцената,

...
Желанието на Стефан Данаилов да се върне по-бързо към сцената,
Коментари Харесай

Не е за вярване с какво се придвижва потрошеният Стефан Данаилов

Желанието на Стефан Данаилов да се върне по-бързо към сцената, е голямо, само че уви, здравето му става все по-разклатено.

След тежко рухване на мокра тераса в жилището си в Приморско, Ламбо счупи шийката на тазобедрената си кост и на 22 август претърпя тежка, само че рутинна интервенция за нейната промяна в бургаска болница .

Само две седмици след интервенцията, Бате Серго от паметния соцсериал „ На всеки километър” още веднъж е на крайници и побърза да се върне към огромната сцена. На 11 септември следобяд Майор Деянов пътувал до Търговище с микробус, с цел да играе в постановката „ Актрисата”, с която Народният спектакъл гостувал.

Специално поради Ламбо бусът, с който пътували и останалите от театралната натрупа, е бил оборудван като кола за спешна помощ, написа „ Уикенд”. В него от столицата се возела и здравна сестра, с цел да управлява положението на легендата и при положение на потребност да реагира съответно.

След представлението останалите му сътрудници Аня Пенчева, Кирил Ефремов и Ненчо Илчев раздавали подписи и се снимали с почитателите си. 76-годишният Ламбо обаче излязъл в инвалидна количка, с която по сюжет играел и в „ Актрисата”.

Неговият компаньон, който му помагал с напредването, побързал да го настани първи в паркирания пред входа на театъра микробус. Там количката поела здравна сестра, която деликатно го настанила.

Зрители на представлението с терзание следили изражението на лицето на едвам крепящия се и прежълтял Ламбо. След като се оплакал от мощни болежки в гърба, сестрата почнала да масажира гърба му.

Докато разтривала схванатия след представлението гръбнак на артиста, останалите му сътрудници един по един почнали да се качват. Десетина минути по-късно бусът-линейка със Стефан Данаилов отпрашил към София.

Започна нов стадий в лекуването на Стефан Данаилов, изпращат го в...

Премиерата на „ Актрисата” в Народния спектакъл бе на 2 май. Данаилов е в ролята на възрастен блудник. Заради влошеното от години здравословно положение на артиста, целият състав на постановката, прочут към този момент като „ Трупата на Ламбо” се бе събрал за първото четене на пиесата в дома му в ж.к. „ Яворов”.

Триумфалното завръщане на Данаилов след интервенцията, която претърпя, бе на 8 септември във Варна. На идващия ден още веднъж имаше зрелище в морската столица.

Сред публиката имало лекарски екип, който да се намеси при възможна потребност. Загрижени другари на Мастера обаче показаха подозрения, че маститият артист е притискан от продуцентите да взе участие в постановката, защото билетите и за двете представления от дълго време били разпродадени.

В пиесата неговият воин Чарлз е прикрепен към инвалидната количка, само че най-после на представлението се изправя. Макар че ролята му не изисква кой знае какви физически старания, феновете на живата легенда на българския спектакъл му съчувстват, че е заставен да взе участие донякъде възобновен.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР