Желанието на първата и втората парламентарна група - на ГЕРБ-СДС

...
Желанието на първата и втората парламентарна група - на ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

Доц. Киселова: Нормално е президентът да забави темпото с връчването на последните два мандата

Желанието на първата и втората парламентарна група - на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи е да се върви на нови предварителни парламентарни избори, само че това значи, че предизборната акцията да е през лятото. Парламентарните групи дават ли си сметка какво вършат? Нормално е президентът Румен Радев да забави темпото с връчването на последните два мандата за сформиране на държавно управление.

Това съобщи преподавателят по Конституцинно право доцент Наталия Киселова пред Българска национална телевизия.

Тя изясни, че връчването на мандатите има два аспекта - парламентарен и партийно-политически. Президентът Румен Радев би трябвало да съчетае тези два аспекта, уточни доцент Киселова.

Тя добави, че първо би трябвало да бъде решен въпросът с мандатите и тогава да се мисли за отмора и парламентарна почивка. Президентът Румен Радев е задал въпросите си по време на консултациите - в случай че дойде при вас мандата, по какъв начин ще реагирате и в случай че не се осъществят и трите мандат, по кое време ще бъдат изборите? Партиите желаят новите избори да са през септември, а президентът през октомври месец. Между първия и втория мандат няма период и това е прозорецът, който президентът може да употребява, акцентира Киселова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР