Желанието да се стигне до успех беше по-силно. Главното беше

...
Желанието да се стигне до успех беше по-силно. Главното беше
Коментари Харесай

Никола Димитров: Без взаимна почит не може да сме близки

" Желанието да се стигне до триумф беше по-силно. Главното беше да защитим идентичността си. Най-лесно е да оставим комплицираните въпроси на страна. Няма по-голяма задача в дипломацията от отварянето на порти, построяването на мостове. Желанието да се стигне до триумф беше по-силно. " Това сподели министърът на външните работи на Северна Македония Никола Димитров по отношение на Преспанския контракт. Той добави, че страната е била обнадеждена за тази стъпка от Договора за добросъседство с България.
" Успяхме да се договорим за другарство с България и това ни даде кураж, че невъзможното е допустимо ", добави още Димитров в изявление за bTV.
По думите му е открит метод идентичностите на народите да се не " удрят и да съществуват редом. "
" Историята я оставихме на историците и би трябвало огромна мъдрост по какъв начин да се основават другарства. ", сподели още министърът.
Относно заканата на министъра на защитата Красимир Каракачанов да спре Северна Македония по пътя ѝ към НАТО и Европейски Съюз Димитров сподели: " Аз не мога да съм другар с вас, в случай че ви се заканвам. Тая непосредственост не може да се сътвори с неградивност и със закани. Без взаимна респект не може да сме близки. Време е да решаваме проблемите и да вървим напред " . Припомняме, че Каракачанов засегна тематиката поради така наречен македонски език и македонското съзнание.
Според Каракачанов общата комисия по контракта не си прави работата, тъй като Македония бави и протака. В контракта (бел. ред. - за добросъседство и приятелство) има един текст – че противоречивите исторически обстоятелства и персона се потвърждават въз основата на потвърдени документи. Те не желаят да одобряват такива документи, акцентира Каракачанов при започване на декември, 2018 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР