Желаещите от във ВМЗ – Сопот ще бъдат имунизирани на

...
Желаещите от във ВМЗ – Сопот ще бъдат имунизирани на
Коментари Харесай

Каназирева: ВМЗ – Сопот и хората от региона имат пълната ни ...

Желаещите от във ВМЗ – Сопот ще бъдат ваксинирани на място, с ваксина по техен избор, като РЗИ ще спомага за организацията. Това заяви лидерът на листата на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили от гражданската квота за 17 МИР Дани Каназирева, която посети предприятието по покана на управлението и синдикатите. Заедно с нея беше и основният секретар на РЗИ-Пловдив, доктор Сийка Димчева, кметът на общината доктор Емил Кабаиванов и ръководителят на Общински съвет Диньо Тодоров.



„ Разбрахме се с управлението на ВМЗ – Сопот, че стартира правене на график с искащите. Хората ще бъдат разпределени по групи, като всеки ще уточни с каква ваксина желае - „.Астра Зенека “ или от двата други типа РНК ваксини “, заяви Каназирева. Тя изясни, че е разговаряла със здравния министър – проф. Костадин Ангелов, по отношение на предприятието и той е декларирал, че ще бъдат обезпечени имунизациите.



„ Включително на 15 април, чакаме 4-та ваксина в България. Процесът на имунизация ще започва незабавно, откакто РЗИ, дружно с управлението са подготвени със описите. Така че от ВМЗ – Сопот да имат спокойствието и сигурността, че ще бъдат имунизирани и да работят без терзания “, сподели Каназирева.



От своя страна доктор Димчева добави, че РЗИ ще подкрепи организацията с мобилни екипи както и ще обезпечи осведомителни материали за всеки тип ваксина.



Изпълнителният шеф на ВМЗ – Сопот инж. Иван Гецов благодари за съдействието на Каназирева и изясни, че решението е доста положително за комбината, защото щади индустриалния развой. Не се постанова хората да вървят в медицински заведения, а всичко ще се извърши на място. По думите му утешение за хората носи и новината, че ще имат избор за ваксина.

Пред синдикатите и управлението на завода Каназирева заяви още една добра вест - че работещите в завода ще получат великденски награди. Това е станало ясно след извършения през вчерашния ден диалог с министъра на стопанската система Лъчезар Борисов и след голям брой запитвания от страна на работещи дали ще получат в допълнение заплащане в тази рецесия.



„ В това тежко време би трябвало да се резервира правилото на правдивост и всеки един човек да бъде подкрепят. Благодаря на ръководството на ВМЗ – Сопот за това решение “, добави Каназирева и изясни, че предприятието има цялостната поддръжка от страната в лицето на Министерство на стопанската система, в това число и от страна на Областна администрация.

„ Прави се всичко допустимо, с цел да се подкрепи активността на ВМЗ и то освен на локално и национално равнище, само че и на интернационално. Специално внимание се обръща на комерсиалните връзки на ВМЗ с нейните интернационалните клиенти, посредством посредничеството на компания “Кинтекс” ЕАД и на българските търговски аташета по страни. Това дава на ВМЗ бърз и на високо равнище контакт с евентуални клиенти на сдружението. Чрез структурите на “Държавна консолидационна компания” ЕАД пък обезпечава гъвкаво и дейно ръководство на “ВМЗ” ЕАД и опция за взимане на краткотрайни и съответни решения, разяснява Каназирева.

Инж. Гецов разясни, че през миналата година предприятието е повишило успеваемостта на производството си и се е нараснала облагата.

Кметът на Карлово уточни, че ВМЗ е структуроопределящо дружество за района и също благодари за съдействието в решаването на проблемите и ангажираността на здравните управляващи в тази ситуация.

Каназирева изясни, че напълно скоро ще бъде решен и казуса с остарелия тръбопровод при помпена станция „ Московец “, проблем който касае и ВМЗ.

„ Имаме уверението от В и К, че още идната седмица ще стартира подмяната на близо километър и половина от водопровода, като ще се направи всичко допустимо ремонтът да завърши до летните месеци. И общините, и заводът имат поддръжката ни, тъй че ще се веселя в действителност всичко да се случи навременно и в интерес на хората тук, заключи Каназирева.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР