Жегата продължава – и в сряда, и в четвъртък следобед

...
Жегата продължава – и в сряда, и в четвъртък следобед
Коментари Харесай

Жегите продължават, спасението е само на морето |

Жегата продължава – и в сряда, и в четвъртък следобяд термометрите ще се двоумят сред 33 и 38 градуса съвсем в цялата страна.

Изключение са областите към Черноморието, където градусите ще са с два-три по-малко. За 25 области е в действие жълт код за рисково горещо време.

По крайбрежието ще се усеща източен вятър. Морската вода е с температура към 25 градуса, морето е умерено. В планините – слънчево и безоблачно. По високите елементи термометрите ще демонстрират към 20-21 градуса, в ниските планински масиви – до 27 градуса.

От четвъртък следобяд до неделя и при започване на идната седмица в западните региони на страната ще има условия за следобедни летни превалявания с гръмотевици. Жегата ще отстъпи към централните елементи на страната.

В идващите дни е извънредно висок рискът от експлоадиране на горски и полски пожари. Местата, където заплахата е относително по-голяма са западните и централните региони на Дунавската низина, Кюстендилско, полетата на Хасковска област, и обособени региони по долината на река Струма. На фона на горещото време, всяка неразумна игра с огън навън може да се окаже съдбовна.

През идната седмица вятърът ще се обърне от северозапад и с него ще нахлуе по-студен въздух. По-отчетливо захлаждане с прекосяване на леден фронт се чака към вторник - сряда. Превалявания ще има в разнообразни елементи от страната, тук-там и обилни, сподели в утринния блок на Нова телевизия дежурният синоптик в Национален институт по метеорология и хидрология Евгения Трайкова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР