Жега мори Европа, задават се екстремните 48°. В големи части

...
Жега мори Европа, задават се екстремните 48°. В големи части
Коментари Харесай

Жега мори Европа, задават се екстремните 48°

Жега мори Европа, задават се рисковите 48°. В огромни елементи от Испания е разгласен червен код, температурите надвишават 40 градуса. На италианските острови Сардиния и Сицилия се приготвиха и за рисковите 48. Червена паника важи за 16 града в Италия. В Европа съгласно специалистите световното стопляне е два пъти по-бързо от междинното за света.

Балканите също са наранени. В Букурещ показателят на топлинен комфорт доближи сериозния предел от 80 единици. Около 14 ч. термометрите демонстрираха 43 градуса на слънце. В Северна Македония аленият код ще важи още дни наред.

От непоносими горещини се оплакват и в Гърция. Там предизвестието е за забележителен риск от горски пожари.

В Сърбия започнаха да назовават нощите тропически. И в западната ни съседка за първи път от началото на лятото е задействана най-високата степен на предизвестие. Задълженията, които изискват по-големи физически старания, би трябвало да се отсрочат за четвъртък, когато се чака да стане по-хладно, оповестява Bulgaria ON AIR.

В Белград, както и в доста други градове в района, инсталираха резервоари с питейна вода на най-натоварените места.

На американския континент не престават да бушуват опустошителни пожари. Огнеборците са мощно затруднени в работата си на терен поради жегите.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР