Je vous remercie la France (Благодаря на Франция) - с

...
Je vous remercie la France (Благодаря на Франция) - с
Коментари Харесай

Зеленски: Френските самолети с украински пилоти ще докажат, че Европа е по-силна от злото

" Je vous remercie la France " ( " Благодаря на Франция " ) - с тези думи на френски език се обърна украинският президент Володимир Зеленски към депутатите от френския парламент, пред които изнесе тирада, ден откакто Европа означи 80 години от десанта в Нормандия. По-рано Париж разгласи, че ще даде на Киев бойни самолети " Мираж ", с цел да се отбранява против агресора Русия.

Зеленски също взе участие в честванията за Деня " Д ", а пред Народното събрание на Франция съпостави случилото се през Втората международна война с войната, която личната му страна е принудена да води против Русия на личната си територия.

" Ситуацията е същата като през 1939-а, когато Хитлер прави същото по отношение на прилежащите страни и минава граница след граница. Сега Путин прави това. И когато през вчерашния ден чухме директните закани на Русия към Франция, това се трансформира в още една причина дружно да имаме още по-голям кураж, " сподели Зеленски.

Той беше очевидно разчувствуван по време на речта си и няколко пъти беше преустановяван с бурни овации от присъстващите в залата депутати.

" Битката за Украйна носи същата екзистенциална полезност за Европа, каквато донесе десантът в Нормандия. Сега Европа е на кръстопът, ние можем или да защитим свободата си, или да станем жертви на историята ", съобщи украинският президент.

Той благодари персонално както на френския президент Еманюел Макрон, по този начин и на всеки народен представител, застанал зад идеята на Украйна.

" Благодаря ти, Еманюел, че не остави Европа без водачество. Единственото, което желаеме, е украинците да не бъдат оставяни сами, да имат поддръжката на водачите. Както в Европа, без помощта от целия свят, не можела да завърши Втората международна война, по този начин и ние в този момент се нуждаем от помощта на всички хора по света.

В навечерието на речта на Зеленски пред френския парламент, Еманюел Макрон разгласи, че страната му ще даде на Украйна самолети " Мираж 2000 ".

" Един ден украйна ще може да види в небето си такива изтребители, каквито видяхме през вчерашния ден в небето на Нормандия ", сподели Зеленски и добави, че " френските бойни самолети, пилотирани от украински водачи, ще потвърдят, че Европа е по-силна от злото. "

По-късно в петък френският държавен глава ще одобри украинския си сътрудник в Елисейския замък, а след срещата се чакат и публични изказвания от двамата.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР